Artikel top billede

Cloud-løsninger og mobile funktioner er blandt de mest markante trends på CRM-markedet. Her ses Salesforce.com til iPad.

Her er de store CRM-trends: Sådan ændres systemerne

CRM-løsningerne er under voldsomt udvikling. Her er de mest markante tendenser.

Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter

CRM-markedet har masser af medvind i disse år, og det betyder blandt andet, at leverandørerne kappes om at levere bedre funktionalitet til brugerne. 

Analysefirmaet Gartner vurderede tidligere på måneden, at CRM sammen med cloud vil drive virksomhedernes software-investeringer i 2013 og 2014.

Det er ikke mindst software-as-a-service-modellen, mange af CRM-kunderne har i kikkerten. Et aktuelt eksempel er skoproducenten ECCO, der har valgt at satse på CRM fra Salesforce.com.

Det øgede cloud-fokus er med til at rykke CRM-løsningerne i en positiv retning, lyder det fra Peter Ulka, der er CRM-rådgiver hos HerbertNathan & Co og desuden medforfatter til bogen CRM Håndbogen.

"CRM-systemerne er blevet meget mere fleksible, end de var tidligere," siger han.

Cloud-løsningerne er som udgangspunkt en standardvare, der ikke kan kodes om, og netop på grund af det har leverandørerne sørget for at indbygge en fleksibilitet i systemerne.

"Det er systemernes evne til inden for rammerne af en standard at kunne tilpasses den enkelte virksomheds konkrete behov."

"Mange af de nyere systemer har en enorm bred ramme, så du eksempelvis kan lave nye skærmbilleder med nye data-objekter, mens det alligevel er fuldstændig standard," fortæller Peter Ulka.

Specifikke CRM-behov

Peter Ulka forklarer, at virksomheder typisk har meget ensartede behov inden for eksempelvis økonomistyring, hvorimod der i forhold til kunderne kan være meget stor forskel på, hvilke it-behov man har.

Eksempelvis har bilbranchen brug for at kunne registrere en prøvetur i CRM-systemet, men lige netop den feature findes ikke i et eneste CRM-system som udgangspunkt.

"Men det er et væsentligt salgslead at have en prøvetur, og muligheden for at indbygge den type funktioner i CRM-systemerne er blevet meget bedre."

"Fleksibiliteten er blevet meget bedre i forhold til at kunne tilpasse systemerne til den enkelte virksomheds individuelle behov," siger CRM-rådgiveren om de systemer, der rammer markedet og tages i brug af kunderne i disse år.

Det skal nye CRM-løsninger kunne

Samtidig er der en række andre trends i CRM-løsningerne, som vi har skrevet om her, og Peter Ulka fra HerbertNathan & Co hæfter sig især ved, at, at mobilitet i dag efterspørges hos de fleste CRM-kunder.

"Du skal have adgang til dine kundeinformationer, hvor du er. Systemerne bevæger sig over mod at blive meget mere mobile, end de var før."

"Der er rigtig mange leverandører, der har løsninger til smartphones og tablets, men der er stadig plads til forbedringer i forhold til at optimere systemerne."

Peter Ulka uddyber:

"Alt, hvad der kan køre i en browser, kan køre på en smartphone eller tablet, men der er stadig et stykke vej til, at systemet er optimalt til det."

"Det er noget af det, mange af leverandørerne har som nøglefokus, og hvor der sker rigtig meget," siger CRM-rådgiveren.

Udnyt informationerne bedre

Samtidig bliver systemerne stadig bedre til at hjælpe brugerne med, hvornår man kan ramme den rigtige kunde med det rigtige budskab.

"Det er basalt set, at du i de kontaktpunkter, du har, får opsamlet information og analyseret på informationen, så du kan præsentere noget vedkommende information for kunden."

Begrebet social CRM er også på både leverandørers og brugeres læber, fordi de fleste virksomheder i dag har mange kontaktflader i forhold til kunderne - eksempelvis Facebook og Twitter.

"Der er nogle af leverandørerne, som leverer funktionalitet, der kan være med til at understøtte den proces, men det er et område som er helt nyt."

Et eksempel kan ifølge Peter Ulka være, at CRM-systemet kan hjælpe med en monitorering af de dialoger, der kører på de sociale netværk om den konkrete virksomhed eller det konkrete produkt.

"Og som kan gøre virksomheden opmærksom på, at der nu er en dialog i gang, som man skal reagere på. Men der er ikke så mange, der har implementeret det endnu."

Læs også:

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.