Artikel top billede

HP-investorer vil have HP-bestyrelsesfolk ud af vagten

Flere store investorer vil have udskiftet bestemte medlemmer af HP's omstridte bestyrelse.

HP's bestyrelse på 11 medlemmer overlevede en kritisk tillids-afstemning blandt selskabets aktionærer. Men det var på et hængende hår, at alle bestyrelsesmedlemmerne slap igennem.

Bestyrelsen kan ånde lettet op, da en række utilfredse investorer har krævet, at selskabets bestyrelse står til ansvar for den seneste periodes problemer i HP.

Selskabet har blandt andet været i vælten for det stærkt kritiserede køb af det britiske selskab Autonomy, som HP var nødt til at afskrive med milliard-beløb. Det kan du læse mere om her.

Trods kritikken endte generalforsamlingen med, at samtlig 11 bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt med opbakning fra mindst 50 procent af aktiekapitalen.

De to bestyrelsesmedlemmer, der i forvejen var blevet nævnt som de mest sårbare, sneg sig lige over de 50 procent.

Ville af med bestyrelsesmedlemmer

Flere af selskabets helt store institutionelle investorer havde i forvejen meddelt, at de ikke ville stemme for de to pågældende bestyrelsesmedlemmer, G. Kennedy Thompson og John Hammergren, som menes at have haft et særligt ansvar for det fejlslagne opkøb af Autonomy.

New York City Pension Funds, der 5,5 millioner HP-aktier, mener, at de to bestyrelsesmedlemmer, der har siddet i bestyrelsen i mange år, ligeledes bærer ansvar for de problematiske opkøb af EDS og Palm samt ansættelsen af tyskeren Leo Apotheker som topchef.

Han blev efter kort tid og mange problemer fyret på gråt papir. Det kan du læse mere om her.

Mere end 90 procent af aktiekapitalen stemte for, at topchef Meg Whitman fortsætter i selskabets bestyrelse.

Blot 58,9 procent af aktiekapitalen stemte for bestyrelsesformand Ray Lane.

Meg Whitman benyttede anledningen til igen at forsikre investorerne om, at HP er på rette kurs.

"Uanset hvad I har hørt, så lever innovationen i selskabet, og den har det godt," sagde hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.