Artikel top billede

Rapport: Her er de dårligste offentlige it-projekter

Ny statusrapport fra Statens IT-projektråd har gennemgået it-projekter i staten og har rangeret 13 statslige projekter. Se vinderne og taberne her.

I forbindelse med en ny statusrapport fra Statens IT-projektråd har man valgt at gøre brug af en såkaldt trafiklysmarkering baseret på IT-projektrådets vurdering af foreliggende oplysninger.

Statusrapport dækker nærmere præcist over statslige it-projekter over 10 millioner kroner, igangsat efter 2011, og som ikke er afsluttet i andet halvår af 2012.

Rød, gul og grøn 

I rapporten kan man således se, at to projekter har fået markeringen rød.

Det drejer sig om 'PDE - Digitalisering af miljøgodkendelse og tilsyn' og 'Nationalt Patientindeks'.

Tre projekter har fået markering gul. 'Nemlig Værdipapir 2012', 'Mobil Datafangst' og 'Mobilt Kontrolskema'.

Derudover har de sidste syv opgjorte projekter fået markering grøn, som altså indikerer at projektet skrider frem efter planen.  

En nærmere definition af rådets farve-markering kan læses under afsnittet 'IT-projektrådets vurdering, hvor det blandt andet skriver:  

"To it-projekter har alvorlige problemer. Tre andre projekter har moderate udfordringer."

Se eventuelt billede for en nærmere definition på retningslinjerne ved farvemarkeringen.

Faglig helhedsindtryk 

Vurderingerne bygger overordnet set på et fagligt helhedsindtryk fra rådet, som indhenter forskellige data fra de respektive myndigheder.

Blandt andet samler rådet data ind om myndighedernes nuværende forventninger i forhold til deres oprindelig godkendte projektgrundlag.

Dette område bliver endvidere opdelt efter fire parametre:

"Forventede projektudgifter, forventet tidspunkt for realisering af henholdsvis økonomiske og ikke-økonomiske gevinster," står der i rapporten.

Se IT-projektrådets samlede rapport her.

Derudover understreges det at "projekternes samlede status er IT-projektrådets faglige vurdering af helhedsindtrykket."

Råddet vil også følge op på udviklingen.

"Det er hensigten, at myndighederne ved næste statusrapport oplyser, hvad der er iværksat for at få it-projektet tilbage på plan og hvis dette ikke har været muligt, oplyser om projektet som konsekvens er replanlagt eller lukket. IT-projektrådet vil følge denne udvikling nøje," står der blandt andet.

Læs også: 
Sådan får du styr på samarbejdet med din it-leverandør

Sådan vil staten presse it-priserne i bund

Betaler alt for meget: Staten kan spare 300 mio på sin it-drift

Her er listen

Her er de 13 projekter, som er blevet vurderet ved en overordnet trafiklysmarkering baseret på IT-projektrådets vurdering af de foreliggende oplysninger.

"Trafiklysmarkeringen er ny i sammenhæng af it-projekter, og det er derfor ikke muligt direkte at sammenligne andelen af hhv. grønne, gule og røde projekter med de tilsvarende fra tidligere statusrapporteringer," skriver projektrådet blandt andet.

Siden 2011 har statslige myndigheder skullet rapportere it-projekter med et budget på mere end 10 millioner kroner til risikovudering i IT-projektrådet. Derudover skal myndighederne også hvert halve år indrapportere status for deres it-projekters økonomi, tidsplan og gevinstrealisering. 

Foreliggende statusrapport er den tredje halvårlige status. 

Digitaliseringsstyrelsen svarede sidste år på, hvad der skal til for at få projekterne til at ramme både tid og pris. Læs her, hvad de svarede.  

Læs også: 
Så ofte skrider tidsplanen for statens it-projekter

Staten: Bare ikke dygtig nok til at lave gode it-projekter

Seks risikoområder: Derfor blev Polsag lukket ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.