Artikel top billede

Sådan vil start-up forbedre teleselskabers kundeservice

Teleoperatører begynder at åbne øjnene for dansk start up-virksomhed, der gør det billigere at drive mobilnetværket. Læs hvordan her.

I en tid hvor teleoperatørerne konstant presses af faldende indtjening, og hvor kunderne kommer og går lidt for hurtigt, er der konstant fokus på at gøre tingene på en smartere måde.

Det nyder man lige nu godt af hos den lille nordjyske start up-virksomhed, 2operate, hvis løsning især er til gavn for teleselskabernes kundeservice-afdelinger.

For mens netværksfejlfinding normalt foregår i operatørernes back office, gør 2operates softwareløsning også ganske almindelige kundeservice-medarbejdere i stand til at opdage og identificere fejl i netværket.

Med andre ord kan kundeservice-folk uden hjælp fra back office forklare kunderne, hvad der er galt, og sætte en løsning på problemet i gang hurtigt.

At teleoperatørerne er ved at få øjnene op for de fordele, det giver, både i forhold til håndtering af kundeklager og i en mere effektiv intern kommunikation om tekniske fejl, tyder 2operates ordrebog på.

Lettisk ordre

Det er nemlig netop nu lykkedes at få årets anden udenlandske ordre i hus, denne gang hos Letlands største mobiloperatør, LMT, der har cirka en million kunder.

"Vi har været i konkurrence med nogle af branchens allerstørste spillere, så vi har i den grad bevist, at vores koncept holder. Desuden betyder ordren, at vi nu er kommet dertil, hvor vi tjener flere penge, end vi bruger, hvilket er en vigtig milepæl for en opstartsvirksomhed af vores type," lyder det fra Lars Moltsen, direktør i 2operate.

Seneste regnskab for 2011-12 viser en omsætning på 823.000 kroner og et negativt resultat på 768.000 kroner.

Derfor er vi bedre end store spillere

Han tilføjer, at softwareløsningen fungerer på mobilnetværk fra Ericsson, Nokia og Huawei, og er tilpasset både 2G, 3G og 4G-teknologien.

Med andre ord er softwaren, der bygger på såkaldte bayesianske net, allerede nu klar til at køre på omtrent 90 procent af verdens mobilnetværk.

Tidligere på året lykkedes det at underskrive en aftale med Færøernes svar på TDC, Færøya Tele, og i Danmark er Telia at finde på kundelisten hos virksomheden, der blev stiftet i 2009.

Lars Moltsen har en klar ide om, hvorfor 2operate har sin berettigelse på markedet.  

"I gamle dage har teleselskabernes udfordring været at få netværket op at køre, mens der nu er mere fokus på løbende at drive nettet på en omkostningsbevidst måde. Og dem, der leverer netværksudstyret er ikke nødvendigvis dem, der kan udvikle den software, der skal til for at drive det billigst," lyder det fra Lars Moltsen.

Han tilføjer, at hvor de store netværksleverandører kommer med en hardware-vinkel på tingene ved først og fremmest at være udstyrsleverandører, ser en virksomhed som 2operate tingene fra softwaresiden og udnytter samtidig sin viden inden for matematik og kunstig intelligens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere