BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Danske Bank: Vores skyld, at løn ikke blev udbetalt

Det var en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken, der udløste formiddagens løn-kaos.

De store problemer med at udbetalte løn tidligere i dag, skyldes en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken. 

"Det er korrekt, at der var en fejl i netværket mellem Danske Bank og Nationalbanken, så Nationalbanken ikke fik vores clearing-filer," siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, til EPN.dk. 

Fejlen betød  at alle landets banker angiveligt oplevede de samme problemer med at overføre kundernes løn, pension og overskydende skat. Det kan du læse mere om her.

Nordea: Det var ikke vores skyld
Nordea var hurtigt ude på Facebook og fralægge sig et hvert ansvar. Der blev dog ikke skudt med skarpt mod konkurrenten Danske Bank. 

"Nogle kunder har i dag oplevet, at deres løn, overskydende skat mv. ikke er gået ind på deres konto. Situationen er nu løst, og alle overførsler er gennemført. Forsinkelserne skyldes ikke en fejl hos Nordea, men vi beklager selvfølgelig meget de gener, forsinkelserne har medført," skriver Nordea på sin Facebookside.

Desuden oplyser banken, at regninger der er lagt til betaling onsdag, senest vil blive betalt i nat.

Betalingsdatoen vil dog stadig hedde 27. marts, så kunder vil ikke komme til at betale overtræksrenter ved eventuelle forsinkelser. 

Underdirektør hos Nationalbanken er gået på påskeferie
Problemet skulle angiveligt være opstået fordi der var problemer med såkaldte clearing-filer, der skal indsendes til Nationalbanken før pengeoverførsler mellem de danske banker kan lade sig gøre.

Det kan du læse mere om her.  

EPN har forsøgt at komme i kontakt med Nationalbanken, dog forgæves.

"Bankens underdirektør holder nemlig påskeferie og er først tilbage i næse uge. Han er - ifølge Nationalbanken - den eneste, der kan udtale sig om sagen," skriver EPN. 

De mange danske bank-kunder burde også kunne gå på påskeferien uden så mange bekymringer. Løn-kaoset blev nemlig allerede tidligere i dag afblæst, og Kenni Leth forsikrede om at pengene enten var overført eller på vej.  

Læs også:
Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.