Artikel top billede

Danske Bank: Vores skyld, at løn ikke blev udbetalt

Det var en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken, der udløste formiddagens løn-kaos.

De store problemer med at udbetalte løn tidligere i dag, skyldes en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken. 

"Det er korrekt, at der var en fejl i netværket mellem Danske Bank og Nationalbanken, så Nationalbanken ikke fik vores clearing-filer," siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, til EPN.dk. 

Fejlen betød  at alle landets banker angiveligt oplevede de samme problemer med at overføre kundernes løn, pension og overskydende skat. Det kan du læse mere om her.

Nordea: Det var ikke vores skyld
Nordea var hurtigt ude på Facebook og fralægge sig et hvert ansvar. Der blev dog ikke skudt med skarpt mod konkurrenten Danske Bank. 

"Nogle kunder har i dag oplevet, at deres løn, overskydende skat mv. ikke er gået ind på deres konto. Situationen er nu løst, og alle overførsler er gennemført. Forsinkelserne skyldes ikke en fejl hos Nordea, men vi beklager selvfølgelig meget de gener, forsinkelserne har medført," skriver Nordea på sin Facebookside.

Desuden oplyser banken, at regninger der er lagt til betaling onsdag, senest vil blive betalt i nat.

Betalingsdatoen vil dog stadig hedde 27. marts, så kunder vil ikke komme til at betale overtræksrenter ved eventuelle forsinkelser. 

Underdirektør hos Nationalbanken er gået på påskeferie

Problemet skulle angiveligt være opstået fordi der var problemer med såkaldte clearing-filer, der skal indsendes til Nationalbanken før pengeoverførsler mellem de danske banker kan lade sig gøre.

Det kan du læse mere om her.  

EPN har forsøgt at komme i kontakt med Nationalbanken, dog forgæves.

"Bankens underdirektør holder nemlig påskeferie og er først tilbage i næse uge. Han er - ifølge Nationalbanken - den eneste, der kan udtale sig om sagen," skriver EPN. 

De mange danske bank-kunder burde også kunne gå på påskeferien uden så mange bekymringer. Løn-kaoset blev nemlig allerede tidligere i dag afblæst, og Kenni Leth forsikrede om at pengene enten var overført eller på vej.  

Læs også:
Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere