Artikel top billede

Danske Bank: Vores skyld, at løn ikke blev udbetalt

Det var en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken, der udløste formiddagens løn-kaos.

De store problemer med at udbetalte løn tidligere i dag, skyldes en fejl mellem Danske Bank og Nationalbanken. 

"Det er korrekt, at der var en fejl i netværket mellem Danske Bank og Nationalbanken, så Nationalbanken ikke fik vores clearing-filer," siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, til EPN.dk. 

Fejlen betød  at alle landets banker angiveligt oplevede de samme problemer med at overføre kundernes løn, pension og overskydende skat. Det kan du læse mere om her.

Nordea: Det var ikke vores skyld
Nordea var hurtigt ude på Facebook og fralægge sig et hvert ansvar. Der blev dog ikke skudt med skarpt mod konkurrenten Danske Bank. 

"Nogle kunder har i dag oplevet, at deres løn, overskydende skat mv. ikke er gået ind på deres konto. Situationen er nu løst, og alle overførsler er gennemført. Forsinkelserne skyldes ikke en fejl hos Nordea, men vi beklager selvfølgelig meget de gener, forsinkelserne har medført," skriver Nordea på sin Facebookside.

Desuden oplyser banken, at regninger der er lagt til betaling onsdag, senest vil blive betalt i nat.

Betalingsdatoen vil dog stadig hedde 27. marts, så kunder vil ikke komme til at betale overtræksrenter ved eventuelle forsinkelser. 

Underdirektør hos Nationalbanken er gået på påskeferie

Problemet skulle angiveligt være opstået fordi der var problemer med såkaldte clearing-filer, der skal indsendes til Nationalbanken før pengeoverførsler mellem de danske banker kan lade sig gøre.

Det kan du læse mere om her.  

EPN har forsøgt at komme i kontakt med Nationalbanken, dog forgæves.

"Bankens underdirektør holder nemlig påskeferie og er først tilbage i næse uge. Han er - ifølge Nationalbanken - den eneste, der kan udtale sig om sagen," skriver EPN. 

De mange danske bank-kunder burde også kunne gå på påskeferien uden så mange bekymringer. Løn-kaoset blev nemlig allerede tidligere i dag afblæst, og Kenni Leth forsikrede om at pengene enten var overført eller på vej.  

Læs også:
Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere