Artikel top billede

Nyt fokus: Angry Birds-firma tjener kassen på nyt område

Selskabet bag Angry Birds har på et år fordoblet sin omsætning. Hemmeligheden er en helt ny kurs for forretningen. Se her, hvor pengene kommer fra.

Det finske selskab Rovio, der står bag app-successen Angry Birds, ser ud til at have fundet en guldbestrøet kurs, der peger ud over smartphone- og tablet-verdenen og de konstante krav om relanceringer og nye apps.

Rovio kommer ud af regnskabsåret 2012 med en fordobling af omsætningen.

Den kraftige stigning skyldes især, at selskabet har tredoblet salget af merchandise til Angry Birds-spillet, der sammen med Rovios øvrige app-spil spilles af op mod en kvart milliard brugere.

Ifølge selskabet blev der i 2012 solgt Angry Birds-merchandise for 68,5 millioner euro (510 millioner kroner) - eller 45 procent af Rovios samlede omsætning.

Netto-indtjeningen steg med 56,8 procent til 55,5 millioner euro (413 millioner kroner)

"Rovio er vokset fra at være et fænomen til at være en succesfuld, global virksomhed," lyder det fra Mikael Hed, der er administrerende direktør i selskabet.

Skal være underholdningsselskab

Han siger til Financial Times, at Rovio siden 2010 har arbejdet målrettet på at udvikle sig til at være et underholdnings-selskab.

Rovia har sammenlagt i sin portefølje blot ni spil. Heraf ligger de fem i blandt de 100 mest solgte apps i Apples iTunes Store, hvor de i alt er blevet downloadet 1,7 milliarder gange.

Men det er ikke her, at guldgruben ligger.

Det er derimod i det kendskab til figurerne, som spillet giver og som selskabet udnytter til at sælge legetøj, papirvarer, klistermærker og meget andet.

Selskabet har fornylig lanceret en Angry Birds-tegnefilm-serie, Angry Birds Toons. Der er indtil videre planlagt 52 afsnit på hver cirka tre minutter.

På tegnebrættet er også en 3D-spillefilm, som skal være klar i 2016.

Ekstrem konkurrence

Ifølge Financial Times er der ekstrem konkurrence i app-butikkerne, hvor der hvert år lanceres mange tusinder spil, som alle kæmper om kundernes flygtige opmærksomhed.

Strategisk innoviations-konsulent i TechSavvy, Scott Steinberg, siger til avisen, at mange virksomheder nu satser på at lancere færre apps, som til gengæld får hele armen, hvis de hitter.

"Rovio havde mange fiaskoer, inden selskabet fik et hit. Nu har selskabet sat alle sejl på det hit, som det fik," siger han.

Læs også:

10 gode gratis spil til Android

Her er årets mest populære download fra App Store

Her er årets bedste apps til Android og iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.