Dansk webhotel: Din mail er slettet og kan ikke genskabes

Oprydning i it-systemerne hos dansk udbyder har sent indholdet i en stribe digitale postkasser til de evige mail-marker.

Læs også:
TDC ramt af kæmpe-nedbrud - 100.000 kunder nede

Alarmen er gået 1.500 gange på kritiske systemer

I det Eniro-ejede webselskab Sol gik forårsrengøringen lidt over gevind. 

Det udmøntede sig i, at brugere med en mail-adresse på tre bogstaver foran @'et fik slettet alle mails.

Ifølge firmaet er der tale om en menneskelig fejl. 

Firmaets pressemand beskriver problemet på denne måde:

"Det er en hændelse i kategorien: Det må ikke ske," siger Kristoffer Apollo til Computerworld.

Ingen backup
Slettede filer kan normalt genskabes via en backup, men igen er der opstået problemer i Sol-maskinen. 

"Vores mail-teknikkere har forsøgt alle mulige måder for en genskabe disse (mails, red.) fra backup, men intet har vist sig effektivt på individuelle mailbokse."

"Vi er virkelig kede af at dette er sket, og undskylder for al den ulejlighed som dette medfører," lyder det som et lille plaster på såret til de mere end to hundrede personer, der har henvendt sig om problemerne.

Formået med oprydningen var at slette inaktive konti, men kosten blev altså også svinget over en del af de aktive brugere.

Rasende brugere
Brugerne af tjenesten er rasende, hvilket du selv kan opleve i denne debattråd.

Dette kommer oveni en mildt sagt problemfyldt overgang til et nyt mailsystem sidste år, hvor SOL's mail-brugere også måtte undvære en masse af deres mail gennem længere tid. 

"Vi har stadig de gamle servere stående, og derfor kan vi genskabe de tabte mails fra dem. De blev skiftet ud sidste år i august. Vi arbejde stadig på at genskabe de resterende mails fra august og frem til nu, men i øjeblikket kan jeg desværre ikke love noget," siger Kristoffer Apollo.

Læs også:
TDC ramt af kæmpe-nedbrud - 100.000 kunder nede

Alarmen er gået 1.500 gange på kritiske systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.