Artikel top billede

Stor it-fyringsrunde gennemført i dansk region

Dansk stor-region har fyret 34 medarbejdere i it-afdelingen efter flere forsøg på at undgå afskedigelser er slået fejl.

Danmarks ubetinget største region, Region Hovedstaden, har i de seneste måneder været nødsaget til at skære kraftigt ned i sin it-afdeling, der går under betegnelsen IMT (It, Medico og Telefoni).

Region Hovedstadens IMT-direktør Mikael Skov Mikkelsen fortæller til Computerworld, at der i alt er blevet sendt afskedigelsesbreve ud til 34 medarbejdere, selvom det første antal fyringer, der blev varslet, lød på 41 medarbejdere.

"Det har hele tiden ligget i IMT's opdrag, at vi skulle reducere med 75 årsværk, og i sidste ende har det beklageligvis betydet, at der har skullet ske afskedigelser," siger Mikael Skov Mikkelsen og fortsætter:

"At det ikke blev til 41 afskedigelser skyldtes, at der i processen er indgået frivillige aftrædelsesaftaler med enkelte medarbejdere, der eksempelvis stod lige foran deres pension eller havde andre årsager til at ville indgå en frivillig aftrædelsesaftale." siger Mikael Skov Mikkelsen. 

Har forsøgt andre veje

IMT-direktøren forklarer, at regionen har forsøgt at imødegå den planlagte rammereduktion ved for eksempel både at kigge på ikke at genbesætte ubesatte stillinger samt at gennemføre effektiviseringstiltag generelt i organisationen. 

Men disse tiltag har åbenbart ikke været nok til at kunne undgå en regulær fyringsrunde i den tidligere 650 mand store it-afdeling, som nu er reduceret til godt 600 medarbejdere.

Flere af de fyrede medarbejdere sidder i dag fortsat i deres stillinger, indtil afskedigelsen træder i kraft. Det skyldes, at de berørte medarbejdere har forskellige opsigelsesperioder.

Intet mønster

Mikael Skov Mikkelsen fortæller, at der ikke er noget særligt mønster i skaren af de fyrede medarbejdere.

"Vi har måttet vælge de medarbejdere, som vi bedst kunne undvære under de givne omstændigheder. Der er altså ikke tale om folk med dårlige kompetencer, men derimod om medarbejdere, som vi har måtte sige farvel til som følge af en generel rammereduktion," forklarer han. 

Samtidig med afskedigelserne har IMT siden stiftelsen 1. januar 2012 været igennem en manøvre med at skære cheflaget ned fra niveauet i regionen før IMT's etablering, hvilket også har kostet fyringer undervejs.

Mikael Skov Mikkelsen understreger samtidig, at den nylige fyringsrunde med et farvel til 34 ansatte intet har at gøre med regionens til dato største it-investering, når den sammen med Region Sjælland om få måneder forventes at lægge omkring en milliard kroner for en sundhedsplatform i de to regioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.