Artikel top billede

Stor it-fyringsrunde gennemført i dansk region

Dansk stor-region har fyret 34 medarbejdere i it-afdelingen efter flere forsøg på at undgå afskedigelser er slået fejl.

Danmarks ubetinget største region, Region Hovedstaden, har i de seneste måneder været nødsaget til at skære kraftigt ned i sin it-afdeling, der går under betegnelsen IMT (It, Medico og Telefoni).

Region Hovedstadens IMT-direktør Mikael Skov Mikkelsen fortæller til Computerworld, at der i alt er blevet sendt afskedigelsesbreve ud til 34 medarbejdere, selvom det første antal fyringer, der blev varslet, lød på 41 medarbejdere.

"Det har hele tiden ligget i IMT's opdrag, at vi skulle reducere med 75 årsværk, og i sidste ende har det beklageligvis betydet, at der har skullet ske afskedigelser," siger Mikael Skov Mikkelsen og fortsætter:

"At det ikke blev til 41 afskedigelser skyldtes, at der i processen er indgået frivillige aftrædelsesaftaler med enkelte medarbejdere, der eksempelvis stod lige foran deres pension eller havde andre årsager til at ville indgå en frivillig aftrædelsesaftale." siger Mikael Skov Mikkelsen. 

Har forsøgt andre veje

IMT-direktøren forklarer, at regionen har forsøgt at imødegå den planlagte rammereduktion ved for eksempel både at kigge på ikke at genbesætte ubesatte stillinger samt at gennemføre effektiviseringstiltag generelt i organisationen. 

Men disse tiltag har åbenbart ikke været nok til at kunne undgå en regulær fyringsrunde i den tidligere 650 mand store it-afdeling, som nu er reduceret til godt 600 medarbejdere.

Flere af de fyrede medarbejdere sidder i dag fortsat i deres stillinger, indtil afskedigelsen træder i kraft. Det skyldes, at de berørte medarbejdere har forskellige opsigelsesperioder.

Intet mønster

Mikael Skov Mikkelsen fortæller, at der ikke er noget særligt mønster i skaren af de fyrede medarbejdere.

"Vi har måttet vælge de medarbejdere, som vi bedst kunne undvære under de givne omstændigheder. Der er altså ikke tale om folk med dårlige kompetencer, men derimod om medarbejdere, som vi har måtte sige farvel til som følge af en generel rammereduktion," forklarer han. 

Samtidig med afskedigelserne har IMT siden stiftelsen 1. januar 2012 været igennem en manøvre med at skære cheflaget ned fra niveauet i regionen før IMT's etablering, hvilket også har kostet fyringer undervejs.

Mikael Skov Mikkelsen understreger samtidig, at den nylige fyringsrunde med et farvel til 34 ansatte intet har at gøre med regionens til dato største it-investering, når den sammen med Region Sjælland om få måneder forventes at lægge omkring en milliard kroner for en sundhedsplatform i de to regioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere