Artikel top billede

Application management: Sådan ser markedet ud

Der er et øget fokus på at optimere applikationer og applikations-styringen i virksomhederne. Her er et overblik over løsninger og leverandører på markedet.

Det kan være sin sag at holde styr på alle de applikationer, store som små, der udvikles, tages i brug, skal vedligeholdes og pensioneres rundt omkring i organisationen.

Men spørger man eksperterne, giver det rigtig god mening at optimere applikations-laget i virksomhedens it-miljø - og det skal helst være i hele processen fra fødsel til grav.

Det er den primære forklaring på, at markedet for løsninger til application lifecycle management (ALM) oplever medvind i disse år.

Gartner har i en rapport estimeret, at ALM-markedet vil vokse med omkring 3,9 procent om året i de kommende år.

Analysefirmaet IDC har vurderet, at det globale marked for application performance management software vil vokse med 12,7 procent om året fra 2011 til 2016, så der til den tid vil blive omsat for omkring 20,7 milliarder kroner.

Derfor stiger behovet for værktøjer

Alt i alt er der altså et vist fokus på at optimere udvikling, brug og vedligeholdelse af applikationer. I Gartner-rapporten kan man læse, at der er en række drivere for markedet:

- Det er blandt andet det agile fokus, der gør, at der er et øget behov for collaboration og rapportering i organisationerne.

- Cloud-bølgen betyder samtidig, at mange har fokus på værktøjer, der rent faktisk gør det muligt at øge effektiviteten ved hjælp af denne type løsninger.

- Endelig betyder den massive brug af mobile enheder en øget platforms-kompleksitet, hvilket igen stiller krav til applikations-værktøjerne.

"Disse trends understreger problemstillinger, vi har set over de seneste fem år, hvilket har været grundlaget for, at man tager integrerede ALM-produkter i brug snarere end siloer: agile teams, geografisk distribuerede projekter, komplekse processer eller komplekse produkter," lyder det i Gartner rapporten.

Her er de førende leverandører

Forrester (PDF) har vurderet, hvilke leverandører, der er førende inden for ALM-løsninger.

Kendetegnende for markedet er, at leverandørerne har meget forskellige bud på, hvordan ALM skal håndteres.

"Det kan godt være, at software er overalt, men software-udvikling og -levering varierer meget i form på tværs af organisationer,"skriver Forrester i rapporten fra fjerde kvartal 2012.

Det betyder, at ALM-løsningerne retter sig mod forskellige brugsscenarier og kernesegmenter, skriver Forrester.

I rapporten udpeges selskaber som IBM og Microsoft som markedsledere, der sigter mod en relativt bred kundekreds:

"De to virksomheder tilbyder begge et bredt udvalg af af løsninger inden for almindelige ALM-aktiviteter, som eksempelvis projekt-definering og management, rapportering, sporing af problemer og opgave-tildeling," skriver Forrester blandt andet.

Derfor er Microsoft og IBM førende

Rapporten konkluderer, at begge selskaber er gode til at understøtte agil udvikling ved hjælp af blandt andet workflows, metadata og rapportering.

For Microsofts vedkommende leveres ALM-løsningen i form af Visual Studio, mens IBM har Rational-løsningerne.

I Gartners Magic Quadrant for ALM-markedet er IBM og Microsoft også placeret som de førende leverandører.

Også mange andre løsninger

De to selskaber er dog ikke alene om, at have helt fornuftige løsninger. Forrester fremhæver blandt andre og så PTC og Rally Software som markedsledere inden for specifikke brugsscenarier. Rally fokuserer på det agile, mens PTC i høj grad er specialiseret inden for compliance.

"Mens denne tilgang begrænser deres muligheder for at understøtte bredere scenarier, giver deres fokus dem muligheden for at føre an på deres respektive områder."

Gartners Magic Quadrant fremhæver også virksomheder som Atlassian og Collabnet som markedsledere, mens HP er placeret som en udfordrer på vej ind i ledersegmentet.

"HP har været i markedet længe som en leder inden for software kvalitet (med Quality Center, red.), og i de senere år har selskabet arbejdet på at at brede sig ud over resten af ALM. Virksomheden har en stærk tilstedeværelse, hvilket vil gøre den til en udfordrer særligt i forhold til IBM eller Microsoft," skriver Gartner.

Læs også:

Sådan superoptimerer du virksomhedens applikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere