Tre firmaer i finalen: Slås om dansk it-ordre til en milliard kroner

Region H og Region Sjælland har valgt det endelige finalefelt i et it-sundhedsudbud til en milliard kroner. Se taberne og hvad de tre finalister nu skal igennem for at score milliarden.

IBM, Epic og Cerner Ireland er de tre it-selskaber, der ryger videre i finalen om at blive den endelige leverandør af den store it-sundhedsplatform i Region H og i Region Sjælland.

Det betyder samtidigt, at Siemens og Cambio Healthcare Systems i lighed med CSC Scandihealth i en tidligere runde er siet fra til den endelige leverandør-udvælgelse på it-sundhedsplatformen, der har en prislap på knap en milliard kroner.

"Vi har fået tilbud fra fem leverandører, der alle leverer moderne og effektive sundheds-it-systemer til andre store kunder. Tilbuddene er nu blevet vurderet ud fra de kriterier, vi har opsat, og derefter har vi valgt de tre tilbud, som vi samlet set vurderer bedst dækker vores behov," udtaler Lars Onsberg Henriksen og Svend Hartling, koncerndirektører i henholdsvis Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Mange øjne om buddene
De fem leverandører har op mod semifinalen i alt afleveret 10 flyttekasser med udprintede tekniske specifikationer som svar på regionernes godt 1.500 overordnede krav til systemet. 

Med udvælgelsen af det endelige finalefelt skal der nu fjernes fire af de 10 flyttekasser. 

75 folk - heraf 65 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale - har siden 11. marts været fuldtidsbeskæftigede med at granske de fem leverandør-tilbud, hvor de nu tre bedste målt på funktionalitet, økonomi og implementering står tilbage.

I alt vil langt over 500 medarbejdere ud af en personalegruppe på i alt 44.000 sundhedsmedarbejdere have deltaget i den foreløbige kravspecifikation og testning af det kommende system, når det bliver indkøbt mod slutningen af året.

Og det er i høj grad hjælp til selvhjælp, for overordnet skal it-platformen gøre sundhedspersonalet mere effektivt og data-understøttet foran computerskærmen, så de i højere grad kan koncentrere sig om deres faglige arbejde frem for at logge ind og ud af systemer dagen lang.

Det endelige system bliver indkøbt som værende "det mest økonomisk fordelagtige" for de to regioner, som derved opnår betydelige it-stordriftsfordele til deres tilsammen 17 sygehuse.

"Regionerne står i samme situation, vi mangler simpelthen systemerne, for vi kan ikke tvinge mere ud af vores nuværende stand-alone-systemer," siger sektionsleder Claus Balslev, fra Region Hovedstadens IMT (It, Medico og Telefoni), der sidder som programchef for sundhedsplatformen.

Regionerne har været på studieture i blandt andet Holland, Spanien og ikke mindst USA for at kigge på best practice-systemer, da regionerne ikke ønsker et udviklingsprojekt.

Nu skal de tale sammen
Claus Balslev forklarer, at det kommende forløb i udbuddet bliver "konkurrencepræget dialog", som han nævner kun har været brugt omkring 50 gange i Danmark.

"Vores system bliver så komplekst, at det er nødvendigt at tale med leverandørerne undervejs," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.