Artikel top billede

Køber trækker sig: Vil alligevel ikke købe Dell

En af de mulige købere af pc-giganten Dell dropper alle planer om at byde på selskabet. Se hvorfor her.

Kapitalfonden Blackstone Group dropper alle planer om at byde på børsnoterede Dell.

Det sker mindre end en måned efter, at selskabet ellers meldte sig på banen som mulig køber. Det kan læse mere om her.

Dengang var udmeldingen, at Blackstone ville overbyde selskabets stifter, Michael Dell, der sammen med kapitalfonden Silver Lake Partners står til at købe selskabet og afnotere det fra børsen.

Du kan læse mere om planerne bag Michael Dells opkøbsplaner her.

Dell Computers har i den såkaldte 'go shop'-periode, hvor der er åbent for alternative bud på selskabet, modtaget to konkurrerende bud på selskabet.

Det ene fra Blackstone Group, det andet fra en gruppe investorer med den amerikanske superinvestor, Carl Icahn i spidsen.

Det er i skrivende stund uklart, om Carl Icahns bud fortsat står ved magt.

En særlig komite har konkluderet, at begge de rivaliserende bud 'med rimelighed kan forventes at føre til over-bud.'

Prisen er faldet

Blackstones investorer er imidlertid skeptiske. Mange mener, at markedet allerede har devalueret Dell, så selskabets pris falder.

Samtidig er Blackstones ledelse kommet i tvivl om, hvorvidt det bliver muligt at trække sig ud af en mulig stor-investering i Dell med den ønskede gevinst.

Dell er i fuld gang med en stor ombygning og refokusering af selskabet, som du kan læse mere om her.

Det ændrer dog ikke på, at selskabets fortsat henter en stor del af sin forretning i salget af pc'er. Og dette område er under voldsomt pres, hvilket du kan læse mere om her.

Ifølge Wall Street Journal ligger faldet i salget af pc'er således også til grund for Blackstones beslutning om at droppe planerne om at byde på Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.