Artikel top billede

Siemens smidt ud af dansk milliardudbud: Vi er kede af det

Siemens er sammen med underleverandørerne KMD og Atos ude af kapløbet om milliardudbud om et nyt it-sundhedssystem. Læs reaktionen på nederlaget.

Endnu to spillere er blevet siet fra i opløbet om et milliard-udbud om et nyt it-sundhedssystem til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det blev Siemens og Cambio Healthcare Systems, der røg ud i kulden, mens IBM, Epic og Cerner Ireland stadige er tilbage i dysten, der forventes afgjort til efteråret.

Siemens, der bød sammen med underleverandørerne KMD og Atos, er i sagens natur ærgerlig over nederlaget, som man endnu ikke har haft mulighed for at studere den nærmere begrundelse for.

"Selvfølgelig er vi kede af, at vi ikke er videre, men nu må vi studere præmisserne for afgørelsen," lyder det fra Rasmus Windfeld, pressechef hos Siemens.

Overvejer I da at klage over afgørelsen?
"Nej. Nu skal vi se præmisserne, men det har vi ingen hensigter om. Jeg er sikker på, at de fem, der var tilbage, alle er rigtig dygtige, men nu har regionerne valgt nogle andre, og sådan er spillet. Men vi må stadigvæk i nødens stund tage helikopterblikket på og glæde os over, at sådan et udbud finder sted, og at man i Danmark bruger teknologien på at gøre det nemmere at være dansker. Det støtter vi op om."

Stort arbejde er spildt

Som tidligere beskrevet har udbudsmaterialet for de fem prækvalificerede kandidater fyldt 10 flyttekasser med papirer som besvarelse på myndighedernes 1.500 krav om tekniske specifikationer til systemet.

Udbuddet har altså også lagt beslag på et væsentligt antal mandetimer og økonomiske ressourcer.

Rasmus Windfeld ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvor meget deltagelsen i udbuddet har kostet Siemens i kroner og øre.

"Sådan noget koster arbejde og penge, men det er vilkårene. Vi deltager i mange udbud, og nogle gange vinder man, andre gange taber man," slutter pressechefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.