Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Siemens smidt ud af dansk milliardudbud: Vi er kede af det

Siemens er sammen med underleverandørerne KMD og Atos ude af kapløbet om milliardudbud om et nyt it-sundhedssystem. Læs reaktionen på nederlaget.

Endnu to spillere er blevet siet fra i opløbet om et milliard-udbud om et nyt it-sundhedssystem til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det blev Siemens og Cambio Healthcare Systems, der røg ud i kulden, mens IBM, Epic og Cerner Ireland stadige er tilbage i dysten, der forventes afgjort til efteråret.

Siemens, der bød sammen med underleverandørerne KMD og Atos, er i sagens natur ærgerlig over nederlaget, som man endnu ikke har haft mulighed for at studere den nærmere begrundelse for.

"Selvfølgelig er vi kede af, at vi ikke er videre, men nu må vi studere præmisserne for afgørelsen," lyder det fra Rasmus Windfeld, pressechef hos Siemens.

Overvejer I da at klage over afgørelsen?
"Nej. Nu skal vi se præmisserne, men det har vi ingen hensigter om. Jeg er sikker på, at de fem, der var tilbage, alle er rigtig dygtige, men nu har regionerne valgt nogle andre, og sådan er spillet. Men vi må stadigvæk i nødens stund tage helikopterblikket på og glæde os over, at sådan et udbud finder sted, og at man i Danmark bruger teknologien på at gøre det nemmere at være dansker. Det støtter vi op om."

Stort arbejde er spildt

Som tidligere beskrevet har udbudsmaterialet for de fem prækvalificerede kandidater fyldt 10 flyttekasser med papirer som besvarelse på myndighedernes 1.500 krav om tekniske specifikationer til systemet.

Udbuddet har altså også lagt beslag på et væsentligt antal mandetimer og økonomiske ressourcer.

Rasmus Windfeld ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvor meget deltagelsen i udbuddet har kostet Siemens i kroner og øre.

"Sådan noget koster arbejde og penge, men det er vilkårene. Vi deltager i mange udbud, og nogle gange vinder man, andre gange taber man," slutter pressechefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere