Artikel top billede

Beviset: Derfor er der masser af penge i en god CIO

Du har fire gange større mulighed for at levere økonomisk vækst, hvis du knytter forretningen og it-afdelingen tæt sammen.

Samarbejdet mellem topledelsen og it-direktøren kan aflæses på bundlinjen.

Sådan lyder vurderingen fra rådgivningsfirmaet PwC, der netop har offentliggjort Digital IQ Survey, en rapport hvor firmaet forsøger at belyse sammenhængen mellem virksomheders bundlinje og brugen af it.

Resultatet viser, at et effektivt samarbejde mellem forretningsledelse og CIO giver fire gange så stor sandsynlighed for at blive det, som PwC betegner som en "top performer", der har en omsætningsvækst på over fem procent.

En ledelsesform der stiller krav om, at hele virksomheden er parat til it.

Handler ikke om penge

Ifølge it management-konsulent fra PwC, Jesper Vedsø, handler det succesfulde match mellem it og strategi nemlig om mere end bare størrelsen på it-budgettet.

"De virksomheder, som ifølge vores undersøgelse klarer sig bedst, er dem, der meget målrettet bruger it til at skabe og udvikle forretningen. Og det handler ikke kun om størrelsen på budgettet. For eksempel viser vores undersøgelse, at "top performers" bruger mobile platforme, er længere fremme i udnyttelsen af mobile og sociale teknologier samt anerkender forskellige it-behov blandt andet mellem generationer af medarbejdere," siger han.

Han peger på, at det er de virksomheder, som forstår disse sammenhænge, der også lykkes med både deres forretningsmæssige strategi og deres it-projekter.

"I disse virksomheder har it-chefen og den forretningsmæssige ledelse en fælles opfattelse af virksomhedens strategi og forstår hvilke omkostninger, der skal til for at implementere denne strategi," siger Jesper Vedsø.

Sammenkoblingen mellem forretning og it-afdeling er da også hverdag i mange store danske virksomheder. 

It-chefens ansvar og placering i organisationen har ændret sig i de senere år. Fra at være en person, der ved lejlighed bliver adspurgt om it-emner, til i stigende grad at være en fast del af forretningen.

Det skal den moderne CIO kunne

Mere end it

I forretningskæden Coop er man faktisk gået skridtet videre og inddraget it-direktøren i selve koncernledelsen.

"I mit job som it-direktør i Coop bliver jeg ikke bare spurgt om it-relaterede emner. Jeg er en del af koncernledelsen, og jeg skal derfor også tage stilling til helt andre emner som eksempelvis den debat, der netop har været omkring triclosan i tandpasta," har René Munk-Nisssen, der er it-direktør i Coop, fortalt til Computerworld.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Læs også Anders Drejers vurdering af den moderne CIO. Han er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

PwC har spurgt 1.108 svarpersoner i 12 lande. Svarpersonerne var ligeligt fordelt mellem it- og forretningsledere. Der er ikke respondenter fra Danmark.

Læs også:
Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Derfor er CIO'en i spil som firmaets næste topchef
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere