Artikel top billede

Beviset: Derfor er der masser af penge i en god CIO

Du har fire gange større mulighed for at levere økonomisk vækst, hvis du knytter forretningen og it-afdelingen tæt sammen.

Samarbejdet mellem topledelsen og it-direktøren kan aflæses på bundlinjen.

Sådan lyder vurderingen fra rådgivningsfirmaet PwC, der netop har offentliggjort Digital IQ Survey, en rapport hvor firmaet forsøger at belyse sammenhængen mellem virksomheders bundlinje og brugen af it.

Resultatet viser, at et effektivt samarbejde mellem forretningsledelse og CIO giver fire gange så stor sandsynlighed for at blive det, som PwC betegner som en "top performer", der har en omsætningsvækst på over fem procent.

En ledelsesform der stiller krav om, at hele virksomheden er parat til it.

Handler ikke om penge

Ifølge it management-konsulent fra PwC, Jesper Vedsø, handler det succesfulde match mellem it og strategi nemlig om mere end bare størrelsen på it-budgettet.

"De virksomheder, som ifølge vores undersøgelse klarer sig bedst, er dem, der meget målrettet bruger it til at skabe og udvikle forretningen. Og det handler ikke kun om størrelsen på budgettet. For eksempel viser vores undersøgelse, at "top performers" bruger mobile platforme, er længere fremme i udnyttelsen af mobile og sociale teknologier samt anerkender forskellige it-behov blandt andet mellem generationer af medarbejdere," siger han.

Han peger på, at det er de virksomheder, som forstår disse sammenhænge, der også lykkes med både deres forretningsmæssige strategi og deres it-projekter.

"I disse virksomheder har it-chefen og den forretningsmæssige ledelse en fælles opfattelse af virksomhedens strategi og forstår hvilke omkostninger, der skal til for at implementere denne strategi," siger Jesper Vedsø.

Sammenkoblingen mellem forretning og it-afdeling er da også hverdag i mange store danske virksomheder. 

It-chefens ansvar og placering i organisationen har ændret sig i de senere år. Fra at være en person, der ved lejlighed bliver adspurgt om it-emner, til i stigende grad at være en fast del af forretningen.

Det skal den moderne CIO kunne

Mere end it

I forretningskæden Coop er man faktisk gået skridtet videre og inddraget it-direktøren i selve koncernledelsen.

"I mit job som it-direktør i Coop bliver jeg ikke bare spurgt om it-relaterede emner. Jeg er en del af koncernledelsen, og jeg skal derfor også tage stilling til helt andre emner som eksempelvis den debat, der netop har været omkring triclosan i tandpasta," har René Munk-Nisssen, der er it-direktør i Coop, fortalt til Computerworld.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Læs også Anders Drejers vurdering af den moderne CIO. Han er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

PwC har spurgt 1.108 svarpersoner i 12 lande. Svarpersonerne var ligeligt fordelt mellem it- og forretningsledere. Der er ikke respondenter fra Danmark.

Læs også:
Coops it-chef: Jeg bestemmer selv, hvad jeg er bagud med

Derfor er CIO'en i spil som firmaets næste topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.