Fejlen fundet: Derfor kan du ikke få udbetalt din løn

En fejl hos et stort it-selskab er skyld i, at minimum 125.000 danskere må vente med at få deres løn og overførselsindkomster udbetalt i morgen.

Mens flere tusinde danskere her til morgen har spejdet langt og længe efter deres løn eller udbetaling af overførselsindkomst, er der fundet to årsager til de manglende udbetalinger.

Første forklaring er, at Nordea har været ramt af en fejl i et bogføringsprogram, som har forsinket lønudbetalingen til omkring 20.000 til 30.000 kunder. Det kan du læse mere om her.

Anden grund er, at der her til morgen er opstået en kommunikationsbrist fra it-gigantens NemKonto-system til Nordea.

Den anden fejl har ramt alle de kommuner, som er kunder hos Nordea, hvilket blandt flere kommuner inkluderer landets største, København og Aarhus.

Det betyder i skrivende stund, at minimum 125.000 danskere på overførselsindkomst først kan forvente at få deres penge udbetalt i morgen.

"Vi har haft et problem med en kommunikationslinje fra NemKonto til Nordea, og der har været en fejl med et krypteringsnøglecertifikat," fortæller KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, til Computerworld.

Kan have ramt alle banker
Christoffer Hellmann forklarer, at KMD er i gang med at undersøge, hvordan fejlen kunne opstå.

"Vi kigger naturligvis også efter, hvilke ydelser der er ramt, og det kan faktisk også være lønudbetalinger, der er ramt af fejlen," siger han.

KMD's pressechef fremhæver, at fejlen mellem KMD og Nordea kan have ramt kunder i mange andre banker, da de måske bor i en kommune, der bruger Nordea som finansinstitut, selvom de som borgere eksempelvis har Danske Bank som deres egen, private bank.

"Når kommunen bruger Nordea og borgeren eksempelvis bruger Danske Bank, så kan det altså også ramme kunder i Danske Bank. På den måde kan kunder i alle banker i princippet være berørte," lyder logikken fra Christoffer Hellmann.

Fra KMD's side understreges det, at teknikere har lappet problemet, og at de 125.000 danskere uden løn eller overførselsindkomst vil få pengene udbetalt i morgen.

Anden måned i træk
I slutningen af sidste måned var der også knas med lønudbetalingerne i flere danske banker.

Dengang skyldtes fejlen problemer med clearing-filer hos Danske Bank, som ikke var sen til at påtage sig skylden.

Forklaringen i slutningen af marts lød på, at der havde været forsinkelser i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden, og derfor fik mange danskere først lønnen udbetalt senere end normalt.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.