Artikel top billede

Fejlen fundet: Derfor kan du ikke få udbetalt din løn

En fejl hos et stort it-selskab er skyld i, at minimum 125.000 danskere må vente med at få deres løn og overførselsindkomster udbetalt i morgen.

Mens flere tusinde danskere her til morgen har spejdet langt og længe efter deres løn eller udbetaling af overførselsindkomst, er der fundet to årsager til de manglende udbetalinger.

Første forklaring er, at Nordea har været ramt af en fejl i et bogføringsprogram, som har forsinket lønudbetalingen til omkring 20.000 til 30.000 kunder. Det kan du læse mere om her.

Anden grund er, at der her til morgen er opstået en kommunikationsbrist fra it-gigantens NemKonto-system til Nordea.

Den anden fejl har ramt alle de kommuner, som er kunder hos Nordea, hvilket blandt flere kommuner inkluderer landets største, København og Aarhus.

Det betyder i skrivende stund, at minimum 125.000 danskere på overførselsindkomst først kan forvente at få deres penge udbetalt i morgen.

"Vi har haft et problem med en kommunikationslinje fra NemKonto til Nordea, og der har været en fejl med et krypteringsnøglecertifikat," fortæller KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, til Computerworld.

Kan have ramt alle banker

Christoffer Hellmann forklarer, at KMD er i gang med at undersøge, hvordan fejlen kunne opstå.

"Vi kigger naturligvis også efter, hvilke ydelser der er ramt, og det kan faktisk også være lønudbetalinger, der er ramt af fejlen," siger han.

KMD's pressechef fremhæver, at fejlen mellem KMD og Nordea kan have ramt kunder i mange andre banker, da de måske bor i en kommune, der bruger Nordea som finansinstitut, selvom de som borgere eksempelvis har Danske Bank som deres egen, private bank.

"Når kommunen bruger Nordea og borgeren eksempelvis bruger Danske Bank, så kan det altså også ramme kunder i Danske Bank. På den måde kan kunder i alle banker i princippet være berørte," lyder logikken fra Christoffer Hellmann.

Fra KMD's side understreges det, at teknikere har lappet problemet, og at de 125.000 danskere uden løn eller overførselsindkomst vil få pengene udbetalt i morgen.

Anden måned i træk

I slutningen af sidste måned var der også knas med lønudbetalingerne i flere danske banker.

Dengang skyldtes fejlen problemer med clearing-filer hos Danske Bank, som ikke var sen til at påtage sig skylden.

Forklaringen i slutningen af marts lød på, at der havde været forsinkelser i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden, og derfor fik mange danskere først lønnen udbetalt senere end normalt.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere