Artikel top billede

Danmark ramt af løn-kaos efter mystisk it-fejl

Mange danskere kan ikke få deres løn eller overførselsindkomst udbetalt tirsdag. Massevis af banker ramt af fejl samtidigt.

Hvis du er kunde hos Nordea, er det ikke sikkert, at du har fået din månedslån udbetalt tirsdag morgen.

Det skyldes, at Nordea har haft problemer med et bogføringsprogram, som har forsinket udbetalingen af lønnen til bankens kunder.

"Vi regner med, at omkring 20.000 til 30.000 danskere har været ramt af systemfejlen, som er håndteret nu, så pengene er på vej," forklarer Nordeas pressekonsulent Kristian Lund Pedersen til Computerworld.

Mystisk anden fejl

Oveni fejlen med bogføringsprogrammet har Nordea også København og Aarhus som kunder, og i landets største kommuner er der også blevet konstateret fejl i udbetalingen af borgernes overførselsindkomster.

Alene Københavns Kommune - med godt en halv million indbyggere - har tirsdag formiddag ifølge Ekstra Bladet modtaget mere end 100 mail-henvendelser fra borgerne, som efterlyser deres udbetalinger. 

Kristian Lund Pedersen fortæller til Computerworld, at dette tilsyneladende drejer sig om en anden problemstilling, som Nordea er ved at undersøge.

Flere andre banker har nemlig også problemer med deres lønudbetalinger.

Det tæller blandt andet landets største bank, Danske Bank, som bliver bombarderet med henvendelser om manglende lønudbetalinger på sin Facebook-side.

Også landets ottendestørste bank, Arbejdernes Landsbank, har ifølge Ekstra Bladet problemer med lønudbetalingen.

I sidste måned var Danmark ligeledes ramt af udbetalings-bøvl, og det kan du læse mere om her

Kan være en sektor-fejl

Grundet det omfattende løn-kaos, så regner Kristian Lund Pedersen fra Nordea med, at der er tale om et decideret sektor-problem for flere af landets banker.

Han understreger samtidigt, at dette sektor-problem indtil videre intet har med morgenens bogføringsprogram-flimmer at gøre.

"Umiddelbart ser det ikke ud til, at problemet ligger hos os, men vi arbejder naturligvis på at finde ud af, hvad der er galt," lyder det fra Nordeas pressekonsulent Kristian Lund Pedersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Danske Bank eller Arbejdernes Landsbank.

OPDATERET - FEJLEN ER FUNDET. LÆS OM DET HER: Fejlen fundet: Derfor kan du ikke få udbetalt din løn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.