Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark ramt af løn-kaos efter mystisk it-fejl

Mange danskere kan ikke få deres løn eller overførselsindkomst udbetalt tirsdag. Massevis af banker ramt af fejl samtidigt.

Hvis du er kunde hos Nordea, er det ikke sikkert, at du har fået din månedslån udbetalt tirsdag morgen.

Det skyldes, at Nordea har haft problemer med et bogføringsprogram, som har forsinket udbetalingen af lønnen til bankens kunder.

"Vi regner med, at omkring 20.000 til 30.000 danskere har været ramt af systemfejlen, som er håndteret nu, så pengene er på vej," forklarer Nordeas pressekonsulent Kristian Lund Pedersen til Computerworld.

Mystisk anden fejl

Oveni fejlen med bogføringsprogrammet har Nordea også København og Aarhus som kunder, og i landets største kommuner er der også blevet konstateret fejl i udbetalingen af borgernes overførselsindkomster.

Alene Københavns Kommune - med godt en halv million indbyggere - har tirsdag formiddag ifølge Ekstra Bladet modtaget mere end 100 mail-henvendelser fra borgerne, som efterlyser deres udbetalinger. 

Kristian Lund Pedersen fortæller til Computerworld, at dette tilsyneladende drejer sig om en anden problemstilling, som Nordea er ved at undersøge.

Flere andre banker har nemlig også problemer med deres lønudbetalinger.

Det tæller blandt andet landets største bank, Danske Bank, som bliver bombarderet med henvendelser om manglende lønudbetalinger på sin Facebook-side.

Også landets ottendestørste bank, Arbejdernes Landsbank, har ifølge Ekstra Bladet problemer med lønudbetalingen.

I sidste måned var Danmark ligeledes ramt af udbetalings-bøvl, og det kan du læse mere om her

Kan være en sektor-fejl

Grundet det omfattende løn-kaos, så regner Kristian Lund Pedersen fra Nordea med, at der er tale om et decideret sektor-problem for flere af landets banker.

Han understreger samtidigt, at dette sektor-problem indtil videre intet har med morgenens bogføringsprogram-flimmer at gøre.

"Umiddelbart ser det ikke ud til, at problemet ligger hos os, men vi arbejder naturligvis på at finde ud af, hvad der er galt," lyder det fra Nordeas pressekonsulent Kristian Lund Pedersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Danske Bank eller Arbejdernes Landsbank.

OPDATERET - FEJLEN ER FUNDET. LÆS OM DET HER: Fejlen fundet: Derfor kan du ikke få udbetalt din løn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere