Artikel top billede

Derfor skal CSC i gang med at fyre igen

Danske CSC har gang i historisk stor omstilling, men er samtidig ramt af et hav uheldige hændelser.

CSC i Danmark har med varslingen om at skære yderligere 200 stillinger væk sat en tyk streg under den kæmpe omstillingsproces, som selskabet er i gang med.

Det forklarer IDC-analytiker Jan Horsager, der har fulgt selskabet i efterhånden en del år.

"Det er voldsomme ændringer. Men omvendt er det også en naturlig udvikling," fortæller han.

For it-servicevirksomheder i dag skal have et toptrimmet leveranceapperat for at kunne konkurrere på blandt andet pris.

Det betyder i praksis, at virksomheder som CSC bliver nødt til at omstille sin organisation, så man har salg og forankring lokalt - men altså også får lavet de ting, der er smartest og billigst at lave i udlandet der.

"I år taler vi altså i bedste fald to procents vækst i markedet for it-service, og derfor er det afgørende for leverandører af it-service at optimere leverancemodellen for på en gang at kunne levere bedst og billigst. Det betyder, at en del af den produktion, der tidligere har været lønsom i Danmark, må flytte," fortæller Jan Horsager.

Samtidig ligger den nye tilpasning fint i forlængelse af CSC´s globale strategi på området, hvor der for nylig blev iværksat en stor, global plan for netop at udnytte den internationale leverancemodel bedre.

Ramt af the "perfect storm"

Imidlertid er CSC i Danmark også ramt af det, som IDC-analytikeren betegner som "the perfect storm" - altså hvor en stribe uheldige hændelser rammer samtidigt og nærmest forstærker hinanden.

For en ting er presset på prisen fra i øvrigt mere og mere modne danske kunder, men samtidig har selskabet været i en hård arbejdsmarkedskonflikt.

Den gik langt hen af vejen ud på at gøre op med fordelagtige vilkår, der var bygget op i de "fede år".

Et ofte brugt eksempel er den berømte "bænk" hos CSC, som var dyr for virksomheden.

Derfor har man også tidligere måtte gøre op med det via store fyringsrunder.

Oveni brokkede flere storkunder sig over kvaliteten af den service, som CSC leverede. Blandt andet Skat brokkede sig højlydt over et specifikt projekt.

Regnskabet sidste år viste et dundrende underskud på næsten en milliard kroner. Arbejde har der altså været nok af for it-virksomheden for at rette skuden op.

Men selv selskabet har været igennem meget i Danmark - herunder en nylig nedskæring af bemandingen i landet, så skal man langtfra afskrive CSC.

"For CSC er Norden vigtig, og der sidder fortsat meget vigtige folk for koncernen i Norden og i Danmark," forklarer Jan Horsager, der peger på, at også flere andre af de store aktører har måtte tilpasse sin organisationen.

Således har da også IBM og KMD måtte sige farvel til folk for nylig.

Læs også: CSC Danmark fyrer igen: Nedlægger 200 stillinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.