Artikel top billede

Hvor tæt er Apples Tim Cook egentlig på at blive fyret?

Apples topchef skal meget snart begynde at vise, hvad Apples vækst i fremtiden skal bygge på.

Fornylig lovede Apples topchef, Tim Cook, at Apple til efteråret vil præsentere en helt stribe fantastiske nye produkter og tjenester.

Det er et løfte, som han gør bedst i at holde.

Til efteråret er det nemlig to år siden, at Tim Cook overtog topposten som administrerende direktør i Apple.

I den periode har Apple nydt godt at det massive momentum, som selskabet har med salget af iPad og iPhone-produktlinierne.

Mangler en klar plan

Til gengæld har Tim Cook endnu ikke fremlagt en klar og troværdig vækstplan for selskabets fremtid, der kan tilfredsstille både kunder og investorer.

Tim Cook har således hverken fremlagt en plan for hverken fortsættelse af Apples nuværende strategi eller udviklingen af en ny strategi.

Topchefen er ofte blevet kritiseret for at være en dårlig kommunikatør, som i stilhed og uden sværdslag har betragtet, at Apples aktiekurs er faldet fra mere end 700 dollar til under 400 dollar.

Rygter: Han ryger
Finansmagasinet Forbes har da også været på banen med rygter om, at Apples bestyrelse overvejer at udskifte Tim Cook.

Ledelses-ekspert Jason Schloetzer fra Georgetown University siger imidlertid til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at en udskiftning sandsynligvis ikek vil finde sted endnu.

Årsag: Tim Cook har kun siddet 20 måneder på posten, og normalt får en direktør, der ikke laver direkte skade, to til tre år til at udstikke nye strategier.

"Så Tim Cook kan komme i problemer, hvis ikke vi har set en vækstplan om knap halvandet år, hvor Tim Cook har været topchef i tre år," siger Jason Schloetzer.

Mens Tim Cook endnu ikke har tegnet en klar fremtidskurs, så tæller det til hans fordel, at han har været i stand til på kort tid at træde ud af den berømte Steve Jobs' skygge, mener professoren.

"Cook har været god til at være sig selv og til ikke at forsøge at være Steve Jobs. Han har været i stand til at udvikle sit eget brand og sin egen ledelsesstil - også selv om vi skulle finde ud af, at den ikke har været til Apples bedste," siger Jason Schloetzer til Computerworlds nyhedsbureau.

Tim Cook scorede også en fjer i hatten ved det netop aflagte kvartalsregnskab, der var bedre, end Wall Street havde forventet.

Ganske vist var indtjeningen faldet med 18 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, men omsætningen var bedre end det forventede, ligesom salget af iPad-tabletcomputere var væsentligt bedre end i fjor.

Alt dette bygger imidlertid på momentum, og det ved markedet.

Når det gælder fremtiden, er det fortsat uklart, hvad Tim Cook vil og hvilke produkter han mener, at Apple skal bygge sin fremtid på.

Det vil vi vide mere om, når Apple forventeligt til efteråret løfter sløret for en række nye produkter.

Får vi her en sikker kurs og en sikker ide om, hvad Apple vil i fremtiden, kan Tim Cook blive siddende.

"Men kan Tim Cook ikke over for investorerne pege på, hvor dem fremtidige vækst skal komme fra, så tror jeg, at han vil få meget svært ved at beholde sit job," siger Jason Schloetzer til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også:

Efter Steve Jobs er Apples innovation gået helt i stå

Apple sælger som aldrig før - alligevel er det nedtur

Så vild er Apples økonomi - vælter sig i gigantiske summer

Apple ånder lettet op: Regnskab bedre end dystre forudsigelser

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjul

Så længe kommer du til at vente på nye Apple-produkter

Tidligere Apple-chef: Så elendig er Tim Cook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.