Artikel top billede

Din næste Windows kan blive en cloud-løsning

Microsoft arbejder på at kunne levere Windows-styresystemet som en service over nettet.

Microsoft er et af de it-selskaber, der satser allermest på at favne cloud-modellen, og måske vil selv Windows blive leveret som en service over nettet inden længe.

Det er ZDNet, der skriver, at Microsoft arbejder på en Windows Azure-baseret løsning, der skal gøre det muligt at levere desktop-versionen af Windows som en cloud-service med afregning efter forbrug.

Windows desktop as a service-løsningen bærer ifølge ZDNet kodenavnet Mohoro og skal ifølge de anonyme kilder, mediet citerer, endnu være på et tidligt stadie i udviklingen.

Allerede nu er det dog kommet frem, at Microsoft ejer domænerne Mohoro.com og Mohoro.net, skriver ZDNet.

Det betyder naturligvis ikke nødvendigvis, at det er Windows-projekt, adresserne skal bruges til, men skal man tro kilderne, er den god nok.  

En af kilderne udtaler til ZDNet, at løsningen vil være relevant for en virksomhed, der vil køre med tynde klienter eller har brug for at kunne køre gamle applikationer på nye pc'er.

Der bliver altså i første omgang næppe tale om et cloud-Windows, der retter sig mod den almindelige forbruger i stil med eksempelvis Googles Chrome OS.

Microsoft har endnu ikke ønsket at kommentere historien til ZDNet.

Desktop as a service

For virksomheder, der ønsker at give medarbejderne adgang til Windows-miljøet, når de ikke befinder sig på kontoret, har en VDI-løsning eller en remote desktop-løsning hidtil været den oplagte model. 

VDI-løsningerne har dog ifølge en Forrester-undersøgelse, som vi skrev om for nylig, muligvis haft deres storhedstid.

Forresters årlige undersøgelse blandt amerikanske og europæiske it-beslutningstagere viste et fald i VDI-interessen fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

Forrester vurderer samtidig, at Desktops-as-a-Service (DaaS) vil vinde frem i de kommende år. Den vurdering baseres blandt andet på, at den største barriere for klient-virtualisering i dag er, at virksomheden mangler de interne ressourcer og kompetencer, ligesom nogle peger på, at teknologierne ikke er modnet tilstrækkeligt.

"Men som vi ser det med andre cloud og SaaS-teknologier, så forsvinder disse bekymringer, når en leverandør allerede har ekspertisen og infrastrukturen, og servicen er let at anvende og til en fornuftig pris," skrev Forrester.

En anden klassisk barriere ved VDI er båndbredden, hvilket også vil være en udfordring, hvis Microsoft skal kunne levere Windows som en cloud-service. 

Læs også: 

Virksomhedernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.