Artikel top billede

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

Desktop virtualisering er ikke længere så interessant for it-beslutningstagerne, viser undersøgelse. Et beslægtet it-koncept kan tage over.

Læs også:

Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Interessen for VDI-løsninger er for nedadgående.

Det skriver Forresters infratstruktur-rådgiver, David Johnson i et blogindlæg.

Han henviser til, at Forresters årlige undersøgelse blandt amerikanske og europæiske it-beslutningstagere viser et fald i VDI-interessen fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

På spørgsmålet, om firmaet planlægger at tage VDI/hostet desktop virtualisering i brug, er der sket et fald fra 33 procent til 24 procent hos dem, der har en interesse, men ingen konkrete planer.

Samtidig er der nu 37 procent af it-beslutningstagerne, der svarer, at de ingen interesse har - i 2011 var det kun 29 procent, der havde det svar.

Der er dog i 2012, som det også var tilfældet i 2011, otte procent, der planlægger at implementere VDI inden for de kommende 12 måneder.

Det nye VDI er på vej

David Johnson peger dog samtidig på, at flere af driverne for VDI er for opadgående - det drejer sig ikke mindst om mobilitet og bring your own device-tankegangen.

Det er også værd at bemærke, at de virksomheder, der er VDI-interesserede, ikke længere argumenterer med omkostnings-reduceringer, men derimod med ønsket om at kunne sikre fleksibilitet for medarbejderne.

"VDI giver mening, når det betyder, at it-afdelingen ikke skal bekymre sig om medarbejder-ejede enheder. Det giver mening, når det er en af flere måder, som it-afdelingen kan give fjern-adgang til systemer på fra enheder, der ikke stoles på, eller som ejes af medarbejdere," skriver David Johnson.

"Det giver mening, når medarbejdere kan gøre ting, som de ikke kunne gøre på nogen anden måde."

David Johnson mener derfor også, at et VDI-beslægtet koncept går en lys fremtid i møde.

Er dette fremtidens løsninger?

Forrester-rådgiveren vurderer, at det, man kan betegne som Desktops-as-a-Service (DaaS), vil vinde frem i de kommende år.

Den vurdering baseres blandt andet på, at den største barriere for klient-virtualisering i dag er, at virksomheden mangler de interne ressourcer og kompetencer, ligesom nogle peger på, at teknologierne ikke er modnet tilstrækkeligt.

"Men som vi ser det med andre cloud og SaaS-teknologier, så forsvinder disse bekymringer, når en leverandør allerede har ekspertisen og infrastrukturen, og servicen er let at anvende og til en fornuftig pris," skriver David Johnson i sit blogindlæg.

Sidste efterår interviewede Computerworld it-forhandlere som Atea og Axcess, der fortalte, at de kunne mærke den store efterspørgsel på virtuelle desktops (VDI).

"Vi oplever i rigtig stor stil, at hype-kurven for VDI er knækket," lød det blandt andet fra Atea.

Samtidig afviste VMwares teknologidirektør, Stephen Herrod, dog, at VDI-væksten skulle være slut.

"Jeg kan bare konstatere, at hos VMware vokser VDI-indtægterne støt," udtalte han.

Læs også:

Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere