Artikel top billede

Problemet løst: Sådan kom angrebet dansk website på benene igen

Dansk website har i længere tid været lukket på grund af mindst to store DDoS-angreb. Nu er problemet løst.

I over to uger har det ikke været muligt at tilgå den Tvind-kritiske hjemmeside, Tvindalert.com, fordi TDC valgte at lukke den ned efter minimum to DDoS-angreb.

Men efter TDC og en anonym it-ekspert for alvor gik ind i sagen, er hjemmesiden nu oppe at køre igen.

"Vores hjemmeside kom op at stå igen i går, søndag. Som jeg kan forstå det, er den blevet flyttet til en cloud-løsning og desuden blevet opgraderet, hvilket ind til videre altså har virket," siger Frede Jakobsen, der er én af to journalister bag hjemmesiden.

TDC så sig nødsaget til at lukke helt ned for hjemmesiden af hensyn til andre kunder på serveren. Det kan du læse mere om her. 

TDC og annonym it-ekspert fandt frem til løsning

En bekendt til Frede Jakobsen, der er it-ekspert, overtog kort efter hjemmesidens lukning dialogen med TDC. Sammen har de fundet den løsning, der øjensynligt ser ud til at virke.

"Jeg bliver hurtigt helt blank i øjnene, når det begynder at blive for teknisk. Så det har været en stor hjælp for os at have en it-ekspert med på sidelinjen, der både havde sine egne idéer, og også kunne stå som bindeled mellem os og TDC," siger Frede Jakobsen.

Nu krydser de to journalister bare fingre for, at et nyt DDoS-angreb ikke rammer dem igen.

"TDC kan ikke garantere, at vi ikke kan blive lagt ned af et nyt DDoS-angreb. Så vi håber bare på, at der ikke sker noget igen. Der mangler stadig at komme en del materiale op, men det arbejder vi på løbende - det vigtigste er, at den er oppe," siger Frede Jakobsen.

Det har dog været en frustrerende periode for de to journalister, som blot har kunne sidde og vente på deres flade. Læs mere om det her.  

Landsretten mod Tvind er netop startet

Landsretten mod Mogens Amdi Petersen og fire andre topledere fra Tvind, hvor de står anklaget for skattesvindel og underslæb af grov karakter, er netop startet i dag, og derfor har det også været særlig vigtigt for de to journalister at få hjemmesiden op at køre igen.

"Nu, når Tvind igen får så meget offentligt interesse, er det selvfølgelig endnu vigtigere, at vi er oppe at køre, så folk har mulighed for at komme ind på vores side og få flere informationer, hvis de er interesseret i det. Desuden har jeg også lige en længere aktindsigt, der skal gennemlæses, og en retssag der skal følges," siger Frede Jakobesen og slutter:

"Nu håber vi bare på, at der ikke kommer et nyt angreb, og at vi ikke skal bruge mere tid på cloud-løsninger, servere og web-hoteller."

Læs også:
Dansk hjemmeside i knæ: Hvad skal vi dog gøre?

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

TDC: Derfor lukkede vi kundes website ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.