Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Problemet løst: Sådan kom angrebet dansk website på benene igen

Dansk website har i længere tid været lukket på grund af mindst to store DDoS-angreb. Nu er problemet løst.

I over to uger har det ikke været muligt at tilgå den Tvind-kritiske hjemmeside, Tvindalert.com, fordi TDC valgte at lukke den ned efter minimum to DDoS-angreb.

Men efter TDC og en anonym it-ekspert for alvor gik ind i sagen, er hjemmesiden nu oppe at køre igen.

"Vores hjemmeside kom op at stå igen i går, søndag. Som jeg kan forstå det, er den blevet flyttet til en cloud-løsning og desuden blevet opgraderet, hvilket ind til videre altså har virket," siger Frede Jakobsen, der er én af to journalister bag hjemmesiden.

TDC så sig nødsaget til at lukke helt ned for hjemmesiden af hensyn til andre kunder på serveren. Det kan du læse mere om her. 

TDC og annonym it-ekspert fandt frem til løsning

En bekendt til Frede Jakobsen, der er it-ekspert, overtog kort efter hjemmesidens lukning dialogen med TDC. Sammen har de fundet den løsning, der øjensynligt ser ud til at virke.

"Jeg bliver hurtigt helt blank i øjnene, når det begynder at blive for teknisk. Så det har været en stor hjælp for os at have en it-ekspert med på sidelinjen, der både havde sine egne idéer, og også kunne stå som bindeled mellem os og TDC," siger Frede Jakobsen.

Nu krydser de to journalister bare fingre for, at et nyt DDoS-angreb ikke rammer dem igen.

"TDC kan ikke garantere, at vi ikke kan blive lagt ned af et nyt DDoS-angreb. Så vi håber bare på, at der ikke sker noget igen. Der mangler stadig at komme en del materiale op, men det arbejder vi på løbende - det vigtigste er, at den er oppe," siger Frede Jakobsen.

Det har dog været en frustrerende periode for de to journalister, som blot har kunne sidde og vente på deres flade. Læs mere om det her.  

Landsretten mod Tvind er netop startet

Landsretten mod Mogens Amdi Petersen og fire andre topledere fra Tvind, hvor de står anklaget for skattesvindel og underslæb af grov karakter, er netop startet i dag, og derfor har det også været særlig vigtigt for de to journalister at få hjemmesiden op at køre igen.

"Nu, når Tvind igen får så meget offentligt interesse, er det selvfølgelig endnu vigtigere, at vi er oppe at køre, så folk har mulighed for at komme ind på vores side og få flere informationer, hvis de er interesseret i det. Desuden har jeg også lige en længere aktindsigt, der skal gennemlæses, og en retssag der skal følges," siger Frede Jakobesen og slutter:

"Nu håber vi bare på, at der ikke kommer et nyt angreb, og at vi ikke skal bruge mere tid på cloud-løsninger, servere og web-hoteller."

Læs også:
Dansk hjemmeside i knæ: Hvad skal vi dog gøre?

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

TDC: Derfor lukkede vi kundes website ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?