Artikel top billede

EU: Motorola skader Apple med vilje

Motorola har med fuldt overlæg udnyttet sin dominerende position på et særligt marked til at få udstedt fogedforbud mod Apple, mener EU.

Google-ejede Motorola Mobility har med fuldt overlæg misbrugt sin dominerende position til at få gennemtrumfet fogedforbud mod Apple i Tyskland.

Sådan lyder det fra EU, der åbner en monopol-sag mod Motorola Mobility.

Ifølge EU har Motorola Mobility udnyttet en række af selskabets patenter, der er grundlæggende for mobil-verdenen - de såkaldte 'standard-essential patents (SEP'er) - til at holde Apple fra truget.

Det kan du læse mere [om her.

EU gik ind i sagen i april 2012 - omkring en måned før Googles køb af Motorola Mobility blev effektueret.

EU mener, at Motorola Mobilitys krav om fogedforbud mod Apple kan være i strid med konkurrencereglerne, hvis Apple har været villig til at indgå en fair licens-aftale om brug af de patenterede teknologier.

Motorola Mobility har i det tyske fogedforbud anvendt et patent, der relaterer til GPRS-standarden, der er en grundlæggende standard til mobil- og trådløs kommunikation.

Dette skete, selv om Apple ifølge EU erklærede sig villig til at indgå en licensaftale.

Og denne fremgangsmåde er til skade for den fri konkurrence, lyder det fra EU.

"EU-kommissionen er bekymret over, hvorvidt truslen om forbud kan forstyrre forhandlinger om licens-aftaler og føre til vilkår, som den licensierede part ikke ville have accepteret uden truslen om forbud. Dette vil føre til formindskede valgmuligheder for forbrugerne," lyder det fra EU.

Læs også:

Apple tilbyder Motorola en dollar per Motorola-telefon

Sådan vil Google vride penge ude af Motorola-opkøb

Sådan kan Googles Motorola-opkøb true Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere