Artikel top billede

EU: Motorola skader Apple med vilje

Motorola har med fuldt overlæg udnyttet sin dominerende position på et særligt marked til at få udstedt fogedforbud mod Apple, mener EU.

Google-ejede Motorola Mobility har med fuldt overlæg misbrugt sin dominerende position til at få gennemtrumfet fogedforbud mod Apple i Tyskland.

Sådan lyder det fra EU, der åbner en monopol-sag mod Motorola Mobility.

Ifølge EU har Motorola Mobility udnyttet en række af selskabets patenter, der er grundlæggende for mobil-verdenen - de såkaldte 'standard-essential patents (SEP'er) - til at holde Apple fra truget.

Det kan du læse mere [om her.

EU gik ind i sagen i april 2012 - omkring en måned før Googles køb af Motorola Mobility blev effektueret.

EU mener, at Motorola Mobilitys krav om fogedforbud mod Apple kan være i strid med konkurrencereglerne, hvis Apple har været villig til at indgå en fair licens-aftale om brug af de patenterede teknologier.

Motorola Mobility har i det tyske fogedforbud anvendt et patent, der relaterer til GPRS-standarden, der er en grundlæggende standard til mobil- og trådløs kommunikation.

Dette skete, selv om Apple ifølge EU erklærede sig villig til at indgå en licensaftale.

Og denne fremgangsmåde er til skade for den fri konkurrence, lyder det fra EU.

"EU-kommissionen er bekymret over, hvorvidt truslen om forbud kan forstyrre forhandlinger om licens-aftaler og føre til vilkår, som den licensierede part ikke ville have accepteret uden truslen om forbud. Dette vil føre til formindskede valgmuligheder for forbrugerne," lyder det fra EU.

Læs også:

Apple tilbyder Motorola en dollar per Motorola-telefon

Sådan vil Google vride penge ude af Motorola-opkøb

Sådan kan Googles Motorola-opkøb true Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.