Artikel top billede

Her er kæden hoppet af for Microsoft med Windows 8

Microsoft troede, at man kunne tvinge brugerne til at elske den nye brugergrænseflade i Windows. Selskabet tog fejl, men har stadig en gylden mulighed.

"Startknap-problemet er blevet diskuteret til kvalmegrænsen, men det er et symptom på problemet, ikke hele problemet."

Sådan skriver Gartner vice president David Mitchell Smith i en kommentar, efter at Microsoft har meldt ud, at selskabet har lyttet til feedback fra kunderne og forholder sig til reaktionerne med opdateringen Blue, der kommer senere i år.

David Mitchell Smith husker, at hans første tanke, da han i sin tid hørte om Windows 8, var, at det var en god idé at bygge videre på Windows 7 ved at tilføje touch-funktionalitet i stil med Windows Phone.

"Jeg så for mig en sameksistens og overgang i stil med, hvordan Microsoft rykkede fra DOS til Windows i perioden med Windows 3.1/Windows 95."

Men Microsoft har denne gang følt sig tvunget til at være ultimativ i overgangsfasen.

"Det (det nye Windows, red) er så vigtigt, og apps til det er så vigtige, at Microsoft besluttede at tvinge brugerne til den nye grænseflade, fordi man frygtede, at inerti ville holde dem fast i fortiden ... Men fjernelsen af startknappen er en del af problemet. Det har fjernet valgfriheden og magten fra brugerne."

Kan lære af Apple

"Dette er problemet. De (Microsoft, red.) havde måske været ok, hvis det var blevet gjort på en upåklagelig måde (som Apple ofte gør, når de skubber folk i en bestemt retning)."

"Men denne skurrende (det er det ord, mange bruger til at beskrive det) oplevelse, det er at skifte mellem desktop og Metro-mode, er ikke ligefrem blevet beskrevet som positiv," skriver David Mitchell Smith.  

Gartner-analytikeren mener, at Microsoft i stedet for at skubbe brugerne over på den nye Windows-grænseflade snarere skulle koncentrere sig om selv at kunne levere bedre Metro-versioner af eksempelvis Office, så brugerne for alvor kan se potentialet.

David Mitchell Smith venter, at Microsoft med Blue-opdateringen vil gøre det muligt at boote til klassisk desktop-mode, og at en eller anden form for startknap vil blive implementeret.

Det mener it-brugerne

Computerworld foretog i sidste måned en afstemning med spørgsmålet: "Skal startknappen tilbage til Windows?"

Ud af de 556 læsere, der stemte, svarede 79 procent: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Læs også:

Du kan lige så godt glemme alt om det gamle Windows

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.