Artikel top billede

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Brugere af Apples iPad er frustrerede, og derfor har Microsoft sat sig for at hjælpe dem. Se her hvordan.

Microsofts Windows 8 har nu snart været på markedet i et halvt år, og det har været nogle temmeligt omtumlede måneder med både op- og nedture for softwaregiganten.  

En hel del Windows-brugere er utilfredse med Microsofts design-valg i det nye styresystem, salgstallene har heller ikke har været prangende, og flere af pc-producenter har offentligt kritiseret styresystemet

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, tror dog fortsat på Windows 8 - ligesom en del analytikere også mener, at Microsoft med styresystemet har truffet et nødvendigt valg for at fremtidssikre forretningen.

Bill Gates har netop deltaget i et nyt interview på den amerikanske tv-station CNBC, hvor også forretningsmanden Warren Buffett medvirker - han er rangeres ligesom Gates som en af de absolut rigeste mænd i verden.

Vi hjælper frustrerede brugere

Den ene af studieværterne spørger, hvordan Bill Gates ser på fremtidens pc-marked, hvor meget tyder på, at den klassiske pc er ved at tabe til tablet-pc'erne?

"I forhold til selve enhederne, så er Windows 8 virkelig revolutionerende i og med, at det tager fordelene fra tablets og fra pc'erne og er i stand til at understøtte begge dele," siger Bill Gates i interviewet (omkring 07:27).

"Så hvis du har Surface eller Surface Pro, har du tablet-pc'ens mobilitet, men pc'ens mangfoldighed i form af tastaturet og Microsoft Office."

"Det vil blive sværere og sværere at adskille produkter ud fra, om de er tablets eller pc'er. Med Windows 8 forsøger Microsoft at hente markedsandele på det område, der har været domineret af iPad'en og den type enheder."

"Mange af de brugere er frustrerede: De kan ikke taste ind, de kan ikke oprette dokumenter, de har ikke Office der - så vi giver dem noget med de fordele, der har gjort det til en stor produktkategori, men uden at opgive det, som de forventer af en pc," lyder det fra Bill Gates.

Bill Gates: Her er Microsoft stærk

En af studieværterne ønsker at vide, hvordan Bill Gates ser på Apples faldende aktiekurs.

Den bold griber Microsoft-ikonet naturligvis - men frem for at dvæle ved Apples situation får han fortalt, hvilke særlige styrker, han ser i Microsoft:

"Vi har nogle fantastisk stærke virksomheder - Apple, Google, Microsoft - og virksomheder, der er på vej op, som Amazon, Facebook, Samsung."

"Hvis du laver avanceret software - både på klienterne og i form af services - hvis du har produkter, der er unikke for virksomheder, hvilket er en særlig styrke for Microsoft, så er softwareindustrien en fantastisk sted at være både i forhold til væksten og indtjenings-dynamikkerne.

Selvom Bill Gates altså fortsat ser lyst på Microsofts Windows 8/R-projekt, så er der endnu et stykke vej, før selskabet kan konkurrere med Android og iOS på tablet-markedet.

En ny opgørelse fra analysefirmaet IDC viser, at Android i første kvartal i år overhalede Apples iPad ved at nå en markedsandel på 56,5 procent mod 39,6 procent til iOS.

Microsofts markedsandel landede på 1,8 procent.

Læs også:

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere