Artikel top billede

Flere it-giganter melder sig klar til at overtage driftsopgaver fra Statens IT. Arkivfoto.

It-giganter på spring: Vi kan klare statens it-drift

I forbindelse med hele diskusionen af en mulig udlicitering af opgaverne hos Statens IT, slår flere it-giganter fast, at de sagtens kan stå for statens it-drift.

Flere it-giganter melder sig klar til at overtage dele af de opgaver, som Statens It i dag varetager.

Imidlertid vil de ikke blande sig i selve beslutningen om, hvorvidt visse opgaver skal outsources.

Vicedirektør Jan Kold for Healthcare og Public hos NNIT A/S forklarer, at politikere og forinden it-fagfolk i statslig regi må overveje præcis, hvad man vil.

"For inden man eventuelt outsourcer opgaver, så skal man gøre sig klar hvad det egentlig er man vil. Skal det være billigere? Skal det gøres bedre? Og på hvilke områder?," siger han.

Eksempelvis vil investeringer på hardware-området have et omfang, så kontrakter i givet fald skulle være på op imod fem år, vurderer Jan Kold umiddelbart.

Tilsvarende lægger han vægt på, at man samtidig tager stilling til, at organisationen, der eventuelt skal outsource, gøres klar til at være en professionel samarbejdsparter. 

NNIT med i feltet

Skulle man finde frem til, at flere af opgaver skal klares af markedet, så er Jan Kold sikker på, at flere aktører vil stå klar.

"Og i det felt vil man da helt sikkert også finde NNIT," siger han.

Også hos KMD melder direktør Karen Nielsen sig klar.

"Vi ønsker ikke at blande os i, hvordan Staten ønsker at indrette sin it-drift, men det er klart, at vi anser det private erhvervsliv som en helt naturlig samarbejdspartner på sådanne områder," forklarer hun.

Hun peger på, at der i dag eksisterer "et aldeles velfungerende marked for it-outsourcing", hvor både offentlige såvel som private kunder lægger deres it-drift til gavn for deres forretning.

Outsourcing efter konsolidering

"Vi er en god portion virksomheder, som er eksperter i at strømline og drive den slags opgaver i stor skala. Det er vores indtryk, Staten meget vel kan tænkes at outsource driften, efter at de har konsolideret," vurderer KMD-direktøren.

Endelig nikker også IBM ja til spørgsmålet, om selskabet vil kunne klare dele af opgaverne, der i dag ligger hos Statens It.

"I IBM Danmark driver vi allerede i dag en stor del af den it, der er med til at få hjulene i det danske samfund til at dreje rundt."

"Vi har indgående erfaring med drive og vedligeholde multifunktionelle it-miljøer, og vi vil også kunne håndtere de opgaver, som Statens It udfører i dag," forklarer Henrik Bodskov, der er direktør for IBM outsourcing.

Læs også:

Venstre: Måske skal vi udlicitere Statens It

Kritik: Derfor bør Statens It få nye ejere

Huskeliste: Sådan outsourcer Statens It sin it-drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.