Artikel top billede

Minister vil kigge TDC efter i sømmene

Erhvervsministeren har lyttet til TDC-konkurrenterne og nedsætter nu en arbejdsgruppe, der skal undersøge TDC's dominans.

For nylig sendte fire teleselskaber et åbent brev af sted, der rettede kritik af TDC's dominerende rolle på det danske telemarked. Læs mere om det her.

Nu tyder noget på, at kritikken fra Telia, Telenor, GlobalConnect og Concepy har båret frugt.

I hvert fald har Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen valgt at nedsætte en arbejdsgruppe for at undersøge, om der er hold i anklagerne om den usunde konkurrencetilstand.

"Jeg mener, at sund konkurrence er vigtig, når vi gerne vil have vækst og udvikling. Derfor er det også vigtigt for mig, at få undersøgt, om konkurrencen er effektiv og understøtter det, vi vil," udtaler hun ifølge b.dk.

"Når vi i Danmark er nået dertil, hvor vi er i dag, er det jo netop fordi, vi har en sund konkurrence. Derfor er det vigtigt for mig at få undersøgt, om der kan være behov for politiske tiltag for at sikre konkurrencen i fremtiden."

Undersøgelsen forventes færdig til efteråret, og både Erhvervsstyrelsen, Erhvervs- og Vækstministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er inde over.

Som tidligere beskrevet er det en kompliceret opgave, arbejdsgruppen står overfor. For en af stridens kerner er den pris, konkurrenter skal betale for at leje sig ind på TDC's kobbernet.

Den pris er i dag reguleret af myndighederne, og mens konkurrenterne bag det åbne brev vil have prisen sænket, mener en anden fløj på telemarkedet, den såkaldte fiberbranche, at prisen ligger på et fornuftigt leje.

For sænkes prisen for at leje sig ind på kobbernettet, bliver fiber relativt dyrere og står derfor svagere konkurrencemæssigt.

Efter først at have sendt det åbne brev af sted, fulgte de fire TDC-kritikere op med en række konkrete løsningsforslag til en fremtidig dansk telepolitik. Se forslagene her.

TDC og fiberbranchen har også tidligere kommenteret på konkurrenternes løsningsforslag. Læs deres kommentarer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.