Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mistanke om angreb: Sådan tackler Telenor nedbrud

Telenor har løst kundernes problemer efter et formodet massivt hacker-angreb. Nu er man ved at analysere hændelsesforløbet.

Direkte adspurgt om Telenor har politianmeldt det hacker-angreb, som dets kunder angiveligt var udsat for i slutningen af sidste uge, er svaret nej.

Det oplyser selskabets pressechef Peter Glüsing til Computerworld.

"Vi har endnu ikke analyseret hændelsen i bund, men senere på ugen har vi et overblik over, hvad vi gør," forklarer han.

Imidlertid har selskabet fået løst problemerne i kølvandet på hændelsen.

Frustration havde bredt sig

For fredag formiddag var omkring 1.200 Telenor-kunder ramt af angrebet. 

Men allerede fredag ved 14-tiden fik selskabet løst de tekniske problemer.

"Der er dog nogle få hunderede kunder, der fortsat kan opleve udfordringer, fordi vi har måttet nulstille deres passwords. De skal kontakte vores kundeservice, så vil de blive hjulpet," hed det dengang fra Telenor.

Selskabet havde kaldt ekstra mandskab ind, og havde åbent fredag og lørdag. Men søndag var der lukket.

En enkelt kunde skrev da også på Telenors facebook-side lørdag aften, at vedkommende var skuffet.

"Nu kan jeg så forstå at problemet er løst med mails, men så skal vi vente til mandag fordi kundeservice er lukket! Kunne man ikke forestille sig at man satte ekstra medarbejdere på så vi alle kunne få mails igen??? Jeg er simpelthen så skuffet over hvordan I har løst det her!," skrev vedkommende lørdag klokken 19.54.

Læs også:
Kunder brokker sig over nedbrud hos Telenor

Telenor om it-problemer: Tyder på et angreb

Dugfrisk melding fra Telenor: Så mange kunder er ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere