Artikel top billede

Mistanke: Tele-firmaer får i al hemmelighed massiv statsstøtte

EU tror, at kinesiske tele-firmaer modtager massiv støtte fra den kinesiske stat.

Nogle af de store selskaber i Europa inden for mobilt netværks-udstyr kan meget vel være i stand til at underbyde de europæiske konkurrenter, fordi de modtaget massiv støtte af den kinesiske stat.

Sådan lyder mistanken fra EU, der er på trapperne med en større efterforskning af den mulige statsstøtte.

Ingen selskaber bliver nævnt, men EU har tidligere haft kinesiske Huawei Technologies og ZT i kikkerten har tidligere fastslået, at begge disse selskaber modtager støtte fra den kinesiske stat.

Inden EU sætter en stor-skala efterforskning i søen, vil man forsøge at forhandle sig frem til en 'mindelig løsning' med kineserne.

Kina truer

Kina har svaret igen med trusler om, at landet vil indføre forskellige begrænsninger for europæiske selskabers muligheder på det gigantiske kinesiske marked.

"Vi håber, at EU vil fortsætte med at beskytte udviklingen af handels-relationer mellem Kina og EU, og at EU ikke vil indføre protektionisme," lyder det som respons fra det kinesiske udenrigsministerium.

EU vil under efterforskningen gennemtrawle den mulige kinesiske statsstøtte til tele-relaterede produkter på det europæiske marked. Statsstøtten fører til prisdumpning af de kinesiske produkter, lyder mistanken fra EU.

EU vurderer, at EU årligt importerer kinesiske netværks-udstyr for mere end syv milliarder kroner.

Selskaber: Intet om snakken
Huawei meddeler, at selskabet "opererer fair" i alle markedet, og at selskabet vinder dets ordrer på dets teknologi og services - og ikke på prisdumpning eller subsidier.

Også ZTE - der ikke er særlig stor på det europæiske markec - afviser blankt, at det modtager ulovlige subsidier fra den kinesiske stat. Selskabet modtager dog i begrænset omfang finansiel støtte fra Kina - men de er alene på niveau med lignende støtte, som EU også yder til europæiske selskaber, hedder det.

Læs også:

Klage: Kinesisk statsstøtte giver absurd lave priser

Sådan vil Huawei vinde danskernes smartphone-hjerter

Huawei om hårde spion-anklager: Det er ren fantasi

Huawei: Nu skal danskerne købe vores smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere