Artikel top billede

Mistanke: Tele-firmaer får i al hemmelighed massiv statsstøtte

EU tror, at kinesiske tele-firmaer modtager massiv støtte fra den kinesiske stat.

Nogle af de store selskaber i Europa inden for mobilt netværks-udstyr kan meget vel være i stand til at underbyde de europæiske konkurrenter, fordi de modtaget massiv støtte af den kinesiske stat.

Sådan lyder mistanken fra EU, der er på trapperne med en større efterforskning af den mulige statsstøtte.

Ingen selskaber bliver nævnt, men EU har tidligere haft kinesiske Huawei Technologies og ZT i kikkerten har tidligere fastslået, at begge disse selskaber modtager støtte fra den kinesiske stat.

Inden EU sætter en stor-skala efterforskning i søen, vil man forsøge at forhandle sig frem til en 'mindelig løsning' med kineserne.

Kina truer

Kina har svaret igen med trusler om, at landet vil indføre forskellige begrænsninger for europæiske selskabers muligheder på det gigantiske kinesiske marked.

"Vi håber, at EU vil fortsætte med at beskytte udviklingen af handels-relationer mellem Kina og EU, og at EU ikke vil indføre protektionisme," lyder det som respons fra det kinesiske udenrigsministerium.

EU vil under efterforskningen gennemtrawle den mulige kinesiske statsstøtte til tele-relaterede produkter på det europæiske marked. Statsstøtten fører til prisdumpning af de kinesiske produkter, lyder mistanken fra EU.

EU vurderer, at EU årligt importerer kinesiske netværks-udstyr for mere end syv milliarder kroner.

Selskaber: Intet om snakken
Huawei meddeler, at selskabet "opererer fair" i alle markedet, og at selskabet vinder dets ordrer på dets teknologi og services - og ikke på prisdumpning eller subsidier.

Også ZTE - der ikke er særlig stor på det europæiske markec - afviser blankt, at det modtager ulovlige subsidier fra den kinesiske stat. Selskabet modtager dog i begrænset omfang finansiel støtte fra Kina - men de er alene på niveau med lignende støtte, som EU også yder til europæiske selskaber, hedder det.

Læs også:

Klage: Kinesisk statsstøtte giver absurd lave priser

Sådan vil Huawei vinde danskernes smartphone-hjerter

Huawei om hårde spion-anklager: Det er ren fantasi

Huawei: Nu skal danskerne købe vores smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.