Artikel top billede

Analyse: Windows 8 bliver aldrig virksomhedsstandard

Microsofts nyeste operativsystem kommer ikke til at kunne tiltvinge sig herredømmet i virksomhederne. Se her hvorfor.

Windows 8 er nok den største og mest betydningsfulde opgradering af Microsofts styresystem siden Windows 95, og derved også et af de vigtigste produkter i Redmond-firmaets historie.

Men version 8 kommer aldrig til at slå i gennem i en sådan grad, at det kan regnes for at blive standarden i erhvervslivet. 

Den vurdering kommer fra de store analysehus, Forrester Research.

Forrester Researchs analyse siger, at mindre end 50 procent af arbejdsstationerne i verdens virksomheder vil køre Windows 8, før den næste store Windows-opgradering slippes fri. 

Udbredes langsomt

Sammenligner man med udbredelseshastigheden for de tidligere versioner af Windows, så går det også langsomt for Windows 8.

Microsoft Windows 8 havde ved udgangen af marts, fem måneder efter lanceringen, en global markedsandel på 3,6 procent.

Ifølge analysehuset Net Applications havde Vista efter fem måneder på markedet indtaget lige knap fem procent af verdensmarkedet.

Ser man på Windows 7, er forskellen endnu større.

En af Microsofts største succeser er da også version 7, der strøg til tops med raketfart. 

Inden for den samme periode på fem måneder havde Windows 7 en andel på 11 procent af verdensmarkedet.

Windows 7 er fint nok

Det betyder, at Windows 8 ikke ser ud til at kunne kopiere Windows 7's succes i erhvervssegmentet.

"Jeg tror, at Microsoft regnede med en større andel af virksomhedsmarkedet for Windows 8. Men Windows 8 vil ikke blive virksomhedsstandarden," siger Forrester-analytiker David Johnson til Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Det er ham, der står bag rapporten "IT will skip Windows 8 as the enterprise standard", som rummer konklusionen.

Her kan man læse, at det er virksomhedernes it-afdelinger, der ikke er helt overbevist om, at Windows 8 giver en markant forbedring i forhold til Windows 7.

Mange er ligeledes bekymrede for den nye brugerflade i programmet.

Læs også:
Windows 8 taber til gamle styresystemer

Nyt navn: Her er Microsofts rigtige navn til 'Blue'

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Microsoft i Danmark: Derfor er Windows 8 en kæmpe-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”