Artikel top billede

Tre Ubuntu-udgaver får kniven

Selskab tynder alvorligt ud i antallet af Ubuntu-versioner. Tre udgaver af den populære Ubuntu-distribution sendes på pension.

I denne måned stopper Canonical, firmaet bag Ubuntu-distributionen, opdateringerne til hele tre versioner af styresystemet med den åbne kildekode.

Det handler om Ubuntu 11.10 og klientversionen af langtidsudgaven Ubuntu 10.04 Lucid Lynx, der heller ikke bliver opdateret længere.

Det er helt efter planen, at Lucid Lynx ikke længere bliver opdateret. 

Den skal nemlig kun understøttes i tre år, mens serverversionen af programmet får yderligere to års opdateringer.

En anden langtidsudgave Ubuntu 8.04 Hardy Heron bliver ligeledes efterladt uden opdateringer.

Derfor skal brugere, som vil anvende en stabil version, som opdateres i lang tid, nu skifte til Ubuntu 12.04 Long Term Support (LTS).

Både klient- og serverudgaven har nemlig lovning på opdateringer i de kommende fem år.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Kortere support-perioder

Hvis du ikke bekymrer dig så meget om stabilitet, men hellere vil være helt fremme i skoene, kan du teste den nyeste udgave Ubuntu 13.04 Raring Ringtail, der blev frigivet i april i år.

Du skal dog være opmærksom på, at Canonical har ændret på support-tiden til Ubuntu-versioner, som ikke er langtidsversioner.

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail vil således kun blive opdateret i ni måneder efter udgivelsen, hvilket er frem til januar 2014. 

Det giver dog stadig et par måneder til, at du kan nå at opgradere til Ubuntu 13.10 Saucy Salamander, der frigives til oktober.

Læs også:
Antallet af ændringer i Linux-kernen eksploderer

Linux-gruppe klager til EU: Microsoft blokerer for andre styresystemer

Ubuntu kommer nu i en helt speciel version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.