Artikel top billede

Tre Ubuntu-udgaver får kniven

Selskab tynder alvorligt ud i antallet af Ubuntu-versioner. Tre udgaver af den populære Ubuntu-distribution sendes på pension.

I denne måned stopper Canonical, firmaet bag Ubuntu-distributionen, opdateringerne til hele tre versioner af styresystemet med den åbne kildekode.

Det handler om Ubuntu 11.10 og klientversionen af langtidsudgaven Ubuntu 10.04 Lucid Lynx, der heller ikke bliver opdateret længere.

Det er helt efter planen, at Lucid Lynx ikke længere bliver opdateret. 

Den skal nemlig kun understøttes i tre år, mens serverversionen af programmet får yderligere to års opdateringer.

En anden langtidsudgave Ubuntu 8.04 Hardy Heron bliver ligeledes efterladt uden opdateringer.

Derfor skal brugere, som vil anvende en stabil version, som opdateres i lang tid, nu skifte til Ubuntu 12.04 Long Term Support (LTS).

Både klient- og serverudgaven har nemlig lovning på opdateringer i de kommende fem år.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Kortere support-perioder

Hvis du ikke bekymrer dig så meget om stabilitet, men hellere vil være helt fremme i skoene, kan du teste den nyeste udgave Ubuntu 13.04 Raring Ringtail, der blev frigivet i april i år.

Du skal dog være opmærksom på, at Canonical har ændret på support-tiden til Ubuntu-versioner, som ikke er langtidsversioner.

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail vil således kun blive opdateret i ni måneder efter udgivelsen, hvilket er frem til januar 2014. 

Det giver dog stadig et par måneder til, at du kan nå at opgradere til Ubuntu 13.10 Saucy Salamander, der frigives til oktober.

Læs også:
Antallet af ændringer i Linux-kernen eksploderer

Linux-gruppe klager til EU: Microsoft blokerer for andre styresystemer

Ubuntu kommer nu i en helt speciel version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere