Artikel top billede

Antallet af ændringer i Linux-kernen eksploderer

Linus Torvalds har haft travlt. Den næste udgave af Linux-kernen er på trapperne, og det bliver den største kodeommøblering i mange år.

"Det bliver den største udgivelse i mange år, måske nogensinde," skriver Linux-guruen Linus Torvalds om den kommende Linux-kerne.

Udviklingen af Linux-kernen ser således ikke ud til at været bremset op, nærmere tværtimod.

Hvis man tæller antallet af ændringer sammen i kernel 3.10, som angiveligt frigives om en til to måneder, så går det hurtigt med udviklingen.

I den store pose med forandringer er der også en stribe, der skiller sig ud fra massen.

Den store ARM

Blandt nyhederne er muligheden for at skalere CPU-hastigheden i version 3.10, som også vil understøtte 64-bit ARM-processorer.

Ligeledes er udnyttelsen af lyd, video og virtualiseringsmotoren KVM blevet forbedret sammen med strømbesparende funktioner til AMD.

Det skriver TechWorld i Sverige.

Krypteringssystemer har også fået en ansigtsløftning og et nye cache-system, som er baseret på SSD, er dukket op.

Linux 3.10 frigives omkring starten af juli.

Sølvbryllupskode

Linux-kernen nærmer sig med stormskridt en alder på 25 år, efter en ung Linus Torvalds i efteråret 1991 slap de første kodelinjer fri på nettet.

Den nyeste stabile version af kernen er version 3.9, som blev frigivet den 29. april 2013.

Læs også:

Galleri: Sådan ser den nye Ubuntu ud

Fedora Linux overgiver sig til Microsoft

Her er nyhederne i den nye Linux-kerne

Mobilproducenter bidrager flittigt til Linux-kernen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.