Artikel top billede

Antallet af ændringer i Linux-kernen eksploderer

Linus Torvalds har haft travlt. Den næste udgave af Linux-kernen er på trapperne, og det bliver den største kodeommøblering i mange år.

"Det bliver den største udgivelse i mange år, måske nogensinde," skriver Linux-guruen Linus Torvalds om den kommende Linux-kerne.

Udviklingen af Linux-kernen ser således ikke ud til at været bremset op, nærmere tværtimod.

Hvis man tæller antallet af ændringer sammen i kernel 3.10, som angiveligt frigives om en til to måneder, så går det hurtigt med udviklingen.

I den store pose med forandringer er der også en stribe, der skiller sig ud fra massen.

Den store ARM

Blandt nyhederne er muligheden for at skalere CPU-hastigheden i version 3.10, som også vil understøtte 64-bit ARM-processorer.

Ligeledes er udnyttelsen af lyd, video og virtualiseringsmotoren KVM blevet forbedret sammen med strømbesparende funktioner til AMD.

Det skriver TechWorld i Sverige.

Krypteringssystemer har også fået en ansigtsløftning og et nye cache-system, som er baseret på SSD, er dukket op.

Linux 3.10 frigives omkring starten af juli.

Sølvbryllupskode

Linux-kernen nærmer sig med stormskridt en alder på 25 år, efter en ung Linus Torvalds i efteråret 1991 slap de første kodelinjer fri på nettet.

Den nyeste stabile version af kernen er version 3.9, som blev frigivet den 29. april 2013.

Læs også:

Galleri: Sådan ser den nye Ubuntu ud

Fedora Linux overgiver sig til Microsoft

Her er nyhederne i den nye Linux-kerne

Mobilproducenter bidrager flittigt til Linux-kernen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere