Artikel top billede

Nokia-udbrydere på banen med ny smartphone

Tidligere Nokia-folk klar med smarthone baseret på skrottede Nokia-ideer.

Det lignede en kort levetid for styresystemet Meego, da Nokia i 2011 valgte at skrinlægge styresystemet for i stedet at satse helhjertet på Windows Phone.

Men ikke alle hos den kriseramte finske producent var enige i den dødsdom, og en flok Meego-udviklere valgte at bryde ud.

Sidste sommer oprettede de selskabet Jolla Mobile for at holde liv i det dødsdømte projekt, som i sin korte levetid kun nåede at være i spil i Nokias store comebackforsøg, N9-telefonen fra 2011.

I den forbindelse droppede de Meego-navnet til fordel for navnet Sailfish.

Ud af alle anstrengelserne er der nu kommet en smartphone, som Jolla Mobile i disse dage løfter lidt mere af sløret for.

Det sker i forbindelse med, at Jolla i går indledte en forudbestillings-kampagne til mobilen, der ventes at lande i Europa i slutningen af året. Det skriver Mobileworldlive.com.

Her er prisen på mobilen

Selskabet melder nu ud, at telefonen kommer til at koste 399 euro, eller små 3000 kroner.

Den har en 4,5 tommer skærm, otte megapixel kamera, et udskifteligt batteri og understøtter 4G.

Trods den nye platform behøver Android-fans dog ikke at løbe skrigende bort. Android-apps virker nemlig også på den nye telefon, der kort og godt går under navnet "Jolla".

Den Linux-baserede Meego-platform startede oprindeligt som et samarbejde mellem Intel og Nokia i marts 2010.

Jolla-mobilen er dog langt fra det eneste skud på stammen i år, når det gælder lanceringer af nye operativsystemer.

Også Mozilla har lovet at komme med flere nye mobiler med styresystemet Firefox OS. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere