Artikel top billede

Her er Nokias store comeback-forsøg: N9

Kriseramte Nokia sætter alle sejl med lanceringen af en ny topmodel, der skal give Nokia comeback. Den nye model er udstyret med et nyt og ganske overraskende styresystem.

Læs også:

Nokia skød sig selv i foden med Symbian-dødsdom

Her er Stephen Elops planer for Symbian

De seneste par år har været ekstremt hårde ved Nokia. Det har kostet markedsandele, fyringer og stribevis af udskiftninger på ledelsesposterne i selskabet.

Når det kommer det smartphones, er det nemlig i stigende grad producenter som HTC, Samsung og LG med Android-platformen og Apples iPhones, der løber med opmærksomheden.

Der skal dog mere end en kold blæst til at vælte Nokia, der med ægte finsk stædighed nu endnu engang forsøger sig med en smartphone-topmodel, der skal bringe selskabet tilbage på forbrugernes mentale verdenskort.

N9 er den mest markante Nokia-lancering, siden selskabets deroute for alvor tog fart.

Satser på Meego

N9 blev præsenteret for udviklere på et event i Singapore. Der er tale om en 100 procent touch-baseret telefon.

Det er interessant, at Nokia har valgt at satse på Meego frem for Symbian-platformen, som ganske vist er ved at blive udfaset, men ifølge Nokia endnu har nogle år tilbage.

Det kunne tyde på, at selskabet selv er ved at erkende, at det bliver svært at sælge Symbian-telefoner, når det er annonceret, at Nokias primære platform fremover bliver Windows Phone fra Microsoft.

"Vi befinder os i en periode, hvor investeringerne i Symbian absolut fortsætter. Selv mens vi er i færd med at overgå til vores primære smartphone-platform, Windows Phone, vil du fortsat se investeringer," udtalte Stephen Elop ellers for nylig.

Helt død er Symbian da heller ikke, for Nokia har lovet en større opdatering af platformen i juli, og en række nye telefoner med Symbian er allerede på trapperne.

Det kan N9

Skærmen er på 3,9 tommer og anvender Amoled-teknologi bag det bøjede glas.

Selve telefonen er lavet af polycarbonat-materiale og giver ifølge Nokia en ekstra god signal-modtagelse.

"Dette betyder bedre modtagelse, bedre tale-kvalitet og færre mistede kald," skriver Nokia og laver dermed indirekte en henvisning til rivalen Apples antenne-problemer i iPhone 4.

N9 kan fås med op til 64 gigabyte hukommelse, så man har et sted at gemme alle de billeder, man tager med otte-megapixels-kameraet.

Selve Meego-interfacet på N9 er bygget op i tre hoved-skærme; en til applikationer, en til sociale netværk, beskeder og kalender og en til de applikationer, der kører i baggrunden.

N9 har 1024 MB RAM og en en gigahertz Arm-processor.

Se Nokias præsentations-video herunder og bedøm selv, hvor overbevisende comeback-forsøget er.

Læs også:

Nokia skød sig selv i foden med Symbian-dødsdom

Her er Stephen Elops planer for Symbian




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere