Artikel top billede

Dansk politiker mødes med Apple: Apple censurerer for meget

Nøgne bryster og dinglende tissemænd er for meget for Apple. Den holdning er firmaet nu blevet inviteret til en kammeratlig snak om.

Sidste år fik den danske forfatter Peter Øvig Knudsen en løftet pegefinger af Apple, da han ville sælge sin bog via firmaets online-tjeneste.

Bogen er en gennemgang af hippie-tiden i Danmark, og den indeholder billeder af nøgne mennesker.

De nøgne kønsdele er dog for meget for Apple, der har en politik om, at man ikke vil se den slags i firmaets regi.

Derfor kamouflerede Peter Øvig Knudsen herlighederne med store, røde og saftige æbler. Den provokation tog Apple dog også ilde, op og sagde igen nej til bogens billeder.

Den sag tager det danske medlem af EU-Parlamentet, Morten Lykkegaard (V), nu en samtale med æble-firmaet om.

Det er censur

Morten Løkkegaard er næstformand i EU-Parlamentets kulturudvalg, og han har flere gange forsøgt at få EU-Kommissionen til at tage sagen op.

Han har det synspunkt, at der er tale om censur og siger i en pressemeddelelse, der er sendt til Ritzau, at europæiske forfattere og kunstnere "bliver diskrimineret af Apple på denne måde hver eneste dag".

Som liberal politiker er han ikke interesseret i at blande sig i, hvordan firmaet driver forretning, men han trækker censur-kortet.

"Ytringsfriheden er en kerneværdi i Europa, og derfor bør Apple forklare, hvorfor nogle dele af litteraturen systematisk udelukkes fra at blive udbudt på Apples platforme," siger Løkkegaard i pressemeddelsen.

Mødet med Apples to chefer for politiske relationer i Europa, Claire Thwaites og Jaymeen Patel, finder sted i dag, tirsdag 28. maj.

Læs også:
Apple: Undskyld undskyld undskyld

Trussel mod os alle: Nettet censurerer på livet løs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.