Artikel top billede

Har tabt 1,2 milliarder på seks år: Nu tjener IBM Danmark penge igen

IBM Danmark leverer sorte tal for første gang i mange, mange år, viser nyt regnskab.

It-kæmpen IBM har for første gang i lang årrække formået at tjene så mange penge i det danske marked, at virksomheden nåede et beskedent overskud efter skat i regnskabsåret 2012.

Det fremgår af IBM's årsregnskab.

Bundlinjen efter skat blev nemlig i regnskabsåret 2012 seks millioner kroner, mens resultatet før skat nåede 56 millioner kroner.

Store underskud

IBM Danmark har ellers været plaget af en lang række dundrende underskud.

Selskabet har således konstant haft underskud i samtlige fulde regnskabsår, hvor IBM Danmarks nuværende topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, har stået i spidsen for selskabet.

Seneste år med overskud var helt tilbage i 2004 - samme år, hvor Lars Mikkelgaard-Jensen tiltrådte.

I alt har IBM Danmark tabt mere end 1,2 milliarder kroner i perioden. Du kan læse mere om årsagerne til IBM Danmarks mange store underskud her.

Firmaet opnåede det øgede overskud på trods af en faldende omsætning på en kvart milliard kroner til syv milliarder.

Tilfreds med resultatet

Hos IBM vil man ikke kommentere det nye regnskab overfor Computerworld.

Men ledelsen finder ifølge regnskabets beretning "den øgede samlede positive indtjening for året [...] tilfredsstillende og et udtryk for det klare fokus på en profitabel og konkurrencedygtig organisation. "

Firmaets omkostninger til personale dalede i 2012 med omkring 62 millioner kroner til 2,72 milliarder kroner i forhold til året før. Det skyldes ikke mindst, at selskabet i sommer fyrede 170 ansatte. Det kan du læse mere om her.

Ifølge regnskabet har IBM dog skåret antallet af medarbejdere med omkring 330 medarbejdere, hvilket dækker over naturlige afgang og andre tilpasninger af arbejdsstyrken.

Stadig store udfordringer for IBM

Har massefyret medarbejdere

IBM Danmark beskæftigede i 2012 gennemsnitligt 3.231 medarbejdere mod 3.558 medarbejdere i 2011.

Samtidig udfordrer afskrivninger på tidligere investeringer stadig nettoresultatet, oplyser ledelsen i beretningen.

Det er især afskrivninger på strategiske opkøb og investeringer i danske datacentre.

Driftsoverskuddet dalede i 2012 til 548 millioner kroner fra 612 millioner i fjor, hvilket ellers var en stigning fra 497 millioner kroner året før.

IBM oplevede i 2012 en stigning i overskudsgraden fra 2,1 til 2,3 procent, mens soliditeten til gengæld dykkede til 13,1 procent fra 13,6.

Læs også:
Hvorfor har IBM Danmark hele tiden underskud

IBM-direktør: Derfo er vores underskud helt normalt

Nyt kæmpe-[b]underskud til IBM Danmark [/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.