Artikel top billede

Her er SKI's svar på hård leverandør-kritik

SKI stiller urimelige krav til de tilbud, som it-leverandørerne skal komme med, lyder kritikken. Men hvad siger SKI til kritikken?

Det er ikke let at få SKI i tale, når det kommer til at forholde dem kritik af SKI's håndtering af krav til prækvalificerede virksomheder, der skal deltage i udbud. 

"Mens udbudsprocessen er i gang, har jeg ikke mulighed for i pressen at drøfte udbudsdesignet," skriver Christian Lunding, udbudsdirektør hos SKI. 

Svaret kommer, efter at Computerworld har forsøgt, at få SKI i tale oven på en klumme skrevet af Kenny Munck, partner i it-firmaet Mentorix.

Den kan du læse her: SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på.

Er det egentlig rimeligt? 

Heri kritiserer han blandt andet SKI for at stille helt urimelige krav i situdbudsdesign, som simpelthen, efter hans mening, er for omfattende.

"Er det egentligt rimeligt, at man forventer 930 siders tilbud på en aftale, som har en værdi på måske cirka to millioner kroner om året for en leverandør?" spørger Kenny Munck eksempelvis. 

Klummen tager særligt udgangspunkt i rammeaftale 2.18, der eksempelvis indbefatter delaftaler som Enterprise ressource planning (ERP), Digitale selvbetjeningsløsninger, Elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) og uddannelsesløsninger (E-Learning)-

Et forsigtigt estimat fra Kenny Munck er for eksempel, at SKI skal gennemlæse mellem 150.000 - 250.000 sider i regnarksformat, når leverandørerne, der skal levere it-løsninger til del offentlige sektor i de næste fire år, skal findes.

Du kan læse hele klummen her. 

SKI: Det er ikke så omfattende
Processen med at finde de endelige it-løsningsleverandører er i fuld gang, og der er stadig 92 virksomheder med i opløbet. 

Og fordi udbudsprocessen stadig er i gang, vil SKI altså ikke svare på den konkrete kritik, der har lydt fra blandt andre Kenny Munck.

Men SKI vil alligevel godt pointere, at det altså heller ikke er så meget, man skal læse.  

"Jeg kan dog godt sige, at udbudsdesignet ikke er så omfattende, som kronikøren beskriver," skriver Christian Lunding kortfattet i mailen. 

Dernæst henviser han til, at SKI svarer direkte på konkrete spørgsmål i forbindelse med udbudsprocessen.  

"Vi besvarer spørgsmål fra tilbudsgiverne direkte i forbindelse med udbuddet af 02.18 under spørgsmål-svar-fasen, hvor tilbudsgiverne stiller gode og opklarende spørgsmål til udbudsmaterialet med henblik på at afgive det bedst mulige tilbud," skriver han.

SKI har blandt andet selv gået i udbud med opgaven omkring at vurdere alle de indkomne udbud, hvilket du kan læse mere om her. 

Læs også: 
SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på

Kunder i massevis vender ryggen til SKI

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.