Her er SKI's svar på hård leverandør-kritik

SKI stiller urimelige krav til de tilbud, som it-leverandørerne skal komme med, lyder kritikken. Men hvad siger SKI til kritikken?

Det er ikke let at få SKI i tale, når det kommer til at forholde dem kritik af SKI's håndtering af krav til prækvalificerede virksomheder, der skal deltage i udbud. 

"Mens udbudsprocessen er i gang, har jeg ikke mulighed for i pressen at drøfte udbudsdesignet," skriver Christian Lunding, udbudsdirektør hos SKI. 

Svaret kommer, efter at Computerworld har forsøgt, at få SKI i tale oven på en klumme skrevet af Kenny Munck, partner i it-firmaet Mentorix.

Den kan du læse her: SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på.

Er det egentlig rimeligt? 
Heri kritiserer han blandt andet SKI for at stille helt urimelige krav i situdbudsdesign, som simpelthen, efter hans mening, er for omfattende.

"Er det egentligt rimeligt, at man forventer 930 siders tilbud på en aftale, som har en værdi på måske cirka to millioner kroner om året for en leverandør?" spørger Kenny Munck eksempelvis. 

Klummen tager særligt udgangspunkt i rammeaftale 2.18, der eksempelvis indbefatter delaftaler som Enterprise ressource planning (ERP), Digitale selvbetjeningsløsninger, Elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) og uddannelsesløsninger (E-Learning)-

Et forsigtigt estimat fra Kenny Munck er for eksempel, at SKI skal gennemlæse mellem 150.000 - 250.000 sider i regnarksformat, når leverandørerne, der skal levere it-løsninger til del offentlige sektor i de næste fire år, skal findes.

Du kan læse hele klummen her. 

SKI: Det er ikke så omfattende
Processen med at finde de endelige it-løsningsleverandører er i fuld gang, og der er stadig 92 virksomheder med i opløbet. 

Og fordi udbudsprocessen stadig er i gang, vil SKI altså ikke svare på den konkrete kritik, der har lydt fra blandt andre Kenny Munck.

Men SKI vil alligevel godt pointere, at det altså heller ikke er så meget, man skal læse.  

"Jeg kan dog godt sige, at udbudsdesignet ikke er så omfattende, som kronikøren beskriver," skriver Christian Lunding kortfattet i mailen. 

Dernæst henviser han til, at SKI svarer direkte på konkrete spørgsmål i forbindelse med udbudsprocessen.  

"Vi besvarer spørgsmål fra tilbudsgiverne direkte i forbindelse med udbuddet af 02.18 under spørgsmål-svar-fasen, hvor tilbudsgiverne stiller gode og opklarende spørgsmål til udbudsmaterialet med henblik på at afgive det bedst mulige tilbud," skriver han.

SKI har blandt andet selv gået i udbud med opgaven omkring at vurdere alle de indkomne udbud, hvilket du kan læse mere om her. 

Læs også: 
SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på

Kunder i massevis vender ryggen til SKI

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?