Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er SKI's svar på hård leverandør-kritik

SKI stiller urimelige krav til de tilbud, som it-leverandørerne skal komme med, lyder kritikken. Men hvad siger SKI til kritikken?

Det er ikke let at få SKI i tale, når det kommer til at forholde dem kritik af SKI's håndtering af krav til prækvalificerede virksomheder, der skal deltage i udbud. 

"Mens udbudsprocessen er i gang, har jeg ikke mulighed for i pressen at drøfte udbudsdesignet," skriver Christian Lunding, udbudsdirektør hos SKI. 

Svaret kommer, efter at Computerworld har forsøgt, at få SKI i tale oven på en klumme skrevet af Kenny Munck, partner i it-firmaet Mentorix.

Den kan du læse her: SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på.

Er det egentlig rimeligt? 

Heri kritiserer han blandt andet SKI for at stille helt urimelige krav i situdbudsdesign, som simpelthen, efter hans mening, er for omfattende.

"Er det egentligt rimeligt, at man forventer 930 siders tilbud på en aftale, som har en værdi på måske cirka to millioner kroner om året for en leverandør?" spørger Kenny Munck eksempelvis. 

Klummen tager særligt udgangspunkt i rammeaftale 2.18, der eksempelvis indbefatter delaftaler som Enterprise ressource planning (ERP), Digitale selvbetjeningsløsninger, Elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) og uddannelsesløsninger (E-Learning)-

Et forsigtigt estimat fra Kenny Munck er for eksempel, at SKI skal gennemlæse mellem 150.000 - 250.000 sider i regnarksformat, når leverandørerne, der skal levere it-løsninger til del offentlige sektor i de næste fire år, skal findes.

Du kan læse hele klummen her. 

SKI: Det er ikke så omfattende
Processen med at finde de endelige it-løsningsleverandører er i fuld gang, og der er stadig 92 virksomheder med i opløbet. 

Og fordi udbudsprocessen stadig er i gang, vil SKI altså ikke svare på den konkrete kritik, der har lydt fra blandt andre Kenny Munck.

Men SKI vil alligevel godt pointere, at det altså heller ikke er så meget, man skal læse.  

"Jeg kan dog godt sige, at udbudsdesignet ikke er så omfattende, som kronikøren beskriver," skriver Christian Lunding kortfattet i mailen. 

Dernæst henviser han til, at SKI svarer direkte på konkrete spørgsmål i forbindelse med udbudsprocessen.  

"Vi besvarer spørgsmål fra tilbudsgiverne direkte i forbindelse med udbuddet af 02.18 under spørgsmål-svar-fasen, hvor tilbudsgiverne stiller gode og opklarende spørgsmål til udbudsmaterialet med henblik på at afgive det bedst mulige tilbud," skriver han.

SKI har blandt andet selv gået i udbud med opgaven omkring at vurdere alle de indkomne udbud, hvilket du kan læse mere om her. 

Læs også: 
SKI må simpelthen have fået en ordentlig SKI på

Kunder i massevis vender ryggen til SKI

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere