Denne trend udfordrer it-afdelingens vanetænkning

En af de mest fremtrædende it-trends betyder et opgør med kulturen i mange it-afdelinger.

I en ny rapport fra konsulentfirmaet McKinsey udpeges 12 teknologier, der potentielt kan ændre vores måde at leve på, vores virksomheder og den globale økonomi.

Det drejer sig blandt andet om det mobile internet, automatisering af vidensarbejde, Internet of Things og cloud computing.

Det er allerede adskillige år siden, at mere eller mindre hele it-industrien begyndt at tale om det gigantiske potentiale i cloud, og McKinsey mener, at det helt store gennembrud nu er på vej.

"Inden for virksomheds-it tilbyder cloud-teknologi on-demand selvbetjening, tilgængelighed når som helst og hvor som helst, pooling af ressourcer til mange brugere eller organisationer og forbrugsbaserede priser," skriver McKinsey blandt andet.

"En af de vigtigste fordele ved cloud-modellen er elasticitet - brugere kan udvide eller mindske kapacitet efter behov."

Kan møde kulturel modstand
For læsere af Computerworld er det særligt interessant at se på, hvilken indflydelse cloud forventes at få for måden, man driver og leverer it på i en virksomhed.

For selvom alt tyder på, at cloud vil vinde yderligere frem i de kommende år, giver det også visse udfordringerne internt i virksomhedernes it-organisationer.

"Strukturelle problemer og kulturel modstand i it-afdelinger er også barrierer. Udrulning af cloud repræsenterer et signifikant skift i it-ledelses-praksisser, fra in-house arbejde til outsourcede løsninger til lave omkostninger, hvilket skaber bekymring for at miste kontrol," skriver McKinsey blandt andet.

"At rykke over over på cloud-teknologi kræver også nye it-budget-discipliner og kompetencer. En anden faktor er kompleksiteten i at migrere it-systemer med mange platforme, netværksprotokoller og udviklingsmiljøer til skyen," skriver konsulentfirmaet.

Der er også andre barrierer for brugen af cloud, heriblandt de lovgivningsmæssige udfordringer, der kan være, hvis man vil opbevare persondata i skyen, eller frygten for store nedbrud.

McKinsey peger også på behovet netværkskapacitet, der kan være en udfordring ikke mindst på trådløse netværk.

Men når alt kommer til alt, så er der en hel del mere, der taler for brugen af cloud end imod.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.