Artikel top billede

Topchef for stort dansk it-firma stopper

Topchef for et af Danmarks helt store it-firmaer trækker sig fra posten.

Pia Rybenfeldt er færdig som topchef for den danske it-konsulentvirksomhed Cap Gemini, som hun har været administrerende direktør for siden 2009.

Samtidig trækker hun sig som bestyrelsesformand for Itek under Dansk Industri.

I stedet for topjobbet og formandsposten for interesseorganisationen sigter hun nu efter en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

46-årige Pia Kirstine Rybenfeldt fortalte for få måneder siden Computerworld om de udfordringer, som Capgemini står over for lige nu. Dem kan du læse om her.

Den konstante bevægelse

Dengang sagde hun, at det for en vidensvirksomhed handler om at være 'i en konstant tilstand af forandring, hvor vi hele tiden optimerer vores kompetencer og viden.'

Capgemini meddeler, at selskabet arbejder med et princip om, at alle ansatte - inklusive topcheferne - hele tiden skal påtage sig nye ansvarsområder.

Efter Pia Kirstine Rybenfeldt for godt et år siden blev udnævnt til senior vice president i hele Campgemini-koncernen, ser det nu imidlertid småt ud med nye udviklingsmuligheder.

Pia Kirstine Rybenfeldt fremhæver da også i en udsendt meddelelse, at Capgemini er en virksomhed 'i bevægelse.'

"Og det gælder også alle dem, der arbejder i gruppen. Tiden var derfor inde for mig til at afsøge nye muligheder uden for Capgemini Gruppen," skriver hun i meddelelsen.

Ifølge selskabet har Pia Rybenfeldt og Capgeminis øvrige ledelse i flere måneder drøftet de fremtidige udviklings-muligheder for den danske topchefs karriere - inklusive muligheden for at flytte til udlandet.

Drøftelserne mundede altså imidlertid ud i Pia Kirstine Rybenfeldts opsigelse og exit fra det store konsulentfirma.

Capgemini har endnu ikke fundet en afløser for den afgående direktør, og Pia Rybenfeldt har endnu ikke fået nyt job.

Læs interview med Pia Rybenfeldt her: Dansk Capgemini-boss: Derfor stopper jeg.

Læs også:

Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Her er it-branchens drømmehold: Skal redde Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere