Artikel top billede

Topchef for stort dansk it-firma stopper

Topchef for et af Danmarks helt store it-firmaer trækker sig fra posten.

Pia Rybenfeldt er færdig som topchef for den danske it-konsulentvirksomhed Cap Gemini, som hun har været administrerende direktør for siden 2009.

Samtidig trækker hun sig som bestyrelsesformand for Itek under Dansk Industri.

I stedet for topjobbet og formandsposten for interesseorganisationen sigter hun nu efter en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

46-årige Pia Kirstine Rybenfeldt fortalte for få måneder siden Computerworld om de udfordringer, som Capgemini står over for lige nu. Dem kan du læse om her.

Den konstante bevægelse

Dengang sagde hun, at det for en vidensvirksomhed handler om at være 'i en konstant tilstand af forandring, hvor vi hele tiden optimerer vores kompetencer og viden.'

Capgemini meddeler, at selskabet arbejder med et princip om, at alle ansatte - inklusive topcheferne - hele tiden skal påtage sig nye ansvarsområder.

Efter Pia Kirstine Rybenfeldt for godt et år siden blev udnævnt til senior vice president i hele Campgemini-koncernen, ser det nu imidlertid småt ud med nye udviklingsmuligheder.

Pia Kirstine Rybenfeldt fremhæver da også i en udsendt meddelelse, at Capgemini er en virksomhed 'i bevægelse.'

"Og det gælder også alle dem, der arbejder i gruppen. Tiden var derfor inde for mig til at afsøge nye muligheder uden for Capgemini Gruppen," skriver hun i meddelelsen.

Ifølge selskabet har Pia Rybenfeldt og Capgeminis øvrige ledelse i flere måneder drøftet de fremtidige udviklings-muligheder for den danske topchefs karriere - inklusive muligheden for at flytte til udlandet.

Drøftelserne mundede altså imidlertid ud i Pia Kirstine Rybenfeldts opsigelse og exit fra det store konsulentfirma.

Capgemini har endnu ikke fundet en afløser for den afgående direktør, og Pia Rybenfeldt har endnu ikke fået nyt job.

Læs interview med Pia Rybenfeldt her: Dansk Capgemini-boss: Derfor stopper jeg.

Læs også:

Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Her er it-branchens drømmehold: Skal redde Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere