Artikel top billede

Dansk Capgemini-boss: Derfor stopper jeg

Interview: Der lå masser af gode tilbud på bordet. Men hun måtte sige nej til det hele. Se grundene til, at Pia Rybenfeldt trækker sig som topchef for Cap Gemini.

Efter flere tilbud og gode forslag fra Capgeminis øverste ledelse var der for Capgemini Danmarks ellers vellidte og succesrige topchef, Pia Rybenfeldt, ingen vej uden om: Hun måtte forlade skuden.

Det kan du læse mere om her: Topchef for stort dansk it-firma stopper.

Om en måned har hun sidste arbejdsdag.

Indtil da skal tiden anvendes på business as usual, som hun siger: Få rundet regnskabsperioden ordentligt af og komme godt ind i den næste.

"Jeg har tre måneders opsigelse, så jeg har jo vidst det i et stykke tid," siger hun til Computerworld.

Alting skal altid være i bevægelse
Capgemini opererer som koncern med et princip om, at alting i organisationen hele tiden skal være i bevægelse og udvikle sig.

Det gælder også de ansatte. Og topcheferne. De skal hele tiden udvikle sig, så de ikke ruster fast og bliver grå og triste.

Pia Kirstine Rybenfeldt blev for et års tid siden forfremmet til senior vice president.

Siden har overvejelserne kredset om, hvad der nu skulle ske.

Capgemini-koncernen så muligheder for hende på topposter i forskellige europæiske lande efter perioden som topchef for den danske forretning, som hun overtog ansvaret for i 2009.

De danske avancement-muligheder var udtømte, og Danmark var derfor ikke en mulighed, hvis hun skulle blive i Capgemini.

Men det var slet ikke noget for hende, fortæller hun.

"Det var smaddergode, internationale tilbud. Men jeg bor efter en skilsmisse alene med min 15-årige søn, og det harmonerer ikke med, at baglandet skal være helt på plads og virke helt, hvis man skal kunne yde 110 procent i et internationalt topjob med udrejse mandag og hjemrejse fredag," siger hun.

Den 46-årige topchef er helt på det rene med beslutningen.

"Når man har sådan en diskussion [om fremtidige karrieremuligheder, red.], så er det jo relevant at kigge på, om man selv trænger til nye udfordringer. Og det synes jeg, at jeg gør efter 10 år i selskabet. Capgemini har været meget fair. Det gik bare ikke op," siger hun.

Her er fremtidsplanerne

Nyt job

Pia Kirstine Rybenfeldt har endnu ikke et nyt job på hånden.

"Jeg tager springet uden sikkerhedsnet," som hun siger.

På sigt har hun kig på en fremtid som professionelt bestyrelsesmedlem, men hun er ikke afvisende, hvis muligheden for et nyt skandinavisk topjob skulle vise sig i den kommende tid.

"Jeg er helt åben over for en tur til i et nyt ledelsesjob, hvis vinden blæser den vej. Men det vil kræve, at der er plads og rum til at søge mod bestyrelsesarbejdet også," siger hun.

Inden for kortere årrække - tre-fem år - skal kursen sættes mod en bestyrelseskarriere.

Det kan lyde lidt støvet og retræte-agtigt og bære præg af røgfyldte rum fyldt med gamle mænd med top-karriererne bag sig.

Men det mener Pia Kirstine Rybenfeldt ikke, at det er.

"Der sker i disse år en ret tydelig professionalisering i bestyrelsesarbejdet i de store virksomheder, og det er noget, som jeg gerne vil tage del i," siger hun.

Og kvalifikationerne er der til at finde vej til posterne i de professionelle bestyrelser, der spiller aktivt med i de store virksomheders strategier.

"Efter fire år som direktør ved jeg noget om operations, og jeg står også solidt på en teknologisk platform. Og så er jeg kvinde," som hun siger.

Læs også:

Topchef for stort dansk it-firma stopper

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.