Artikel top billede

Dansk Capgemini-boss: Derfor stopper jeg

Interview: Der lå masser af gode tilbud på bordet. Men hun måtte sige nej til det hele. Se grundene til, at Pia Rybenfeldt trækker sig som topchef for Cap Gemini.

Efter flere tilbud og gode forslag fra Capgeminis øverste ledelse var der for Capgemini Danmarks ellers vellidte og succesrige topchef, Pia Rybenfeldt, ingen vej uden om: Hun måtte forlade skuden.

Det kan du læse mere om her: Topchef for stort dansk it-firma stopper.

Om en måned har hun sidste arbejdsdag.

Indtil da skal tiden anvendes på business as usual, som hun siger: Få rundet regnskabsperioden ordentligt af og komme godt ind i den næste.

"Jeg har tre måneders opsigelse, så jeg har jo vidst det i et stykke tid," siger hun til Computerworld.

Alting skal altid være i bevægelse
Capgemini opererer som koncern med et princip om, at alting i organisationen hele tiden skal være i bevægelse og udvikle sig.

Det gælder også de ansatte. Og topcheferne. De skal hele tiden udvikle sig, så de ikke ruster fast og bliver grå og triste.

Pia Kirstine Rybenfeldt blev for et års tid siden forfremmet til senior vice president.

Siden har overvejelserne kredset om, hvad der nu skulle ske.

Capgemini-koncernen så muligheder for hende på topposter i forskellige europæiske lande efter perioden som topchef for den danske forretning, som hun overtog ansvaret for i 2009.

De danske avancement-muligheder var udtømte, og Danmark var derfor ikke en mulighed, hvis hun skulle blive i Capgemini.

Men det var slet ikke noget for hende, fortæller hun.

"Det var smaddergode, internationale tilbud. Men jeg bor efter en skilsmisse alene med min 15-årige søn, og det harmonerer ikke med, at baglandet skal være helt på plads og virke helt, hvis man skal kunne yde 110 procent i et internationalt topjob med udrejse mandag og hjemrejse fredag," siger hun.

Den 46-årige topchef er helt på det rene med beslutningen.

"Når man har sådan en diskussion [om fremtidige karrieremuligheder, red.], så er det jo relevant at kigge på, om man selv trænger til nye udfordringer. Og det synes jeg, at jeg gør efter 10 år i selskabet. Capgemini har været meget fair. Det gik bare ikke op," siger hun.

Her er fremtidsplanerne

Nyt job

Pia Kirstine Rybenfeldt har endnu ikke et nyt job på hånden.

"Jeg tager springet uden sikkerhedsnet," som hun siger.

På sigt har hun kig på en fremtid som professionelt bestyrelsesmedlem, men hun er ikke afvisende, hvis muligheden for et nyt skandinavisk topjob skulle vise sig i den kommende tid.

"Jeg er helt åben over for en tur til i et nyt ledelsesjob, hvis vinden blæser den vej. Men det vil kræve, at der er plads og rum til at søge mod bestyrelsesarbejdet også," siger hun.

Inden for kortere årrække - tre-fem år - skal kursen sættes mod en bestyrelseskarriere.

Det kan lyde lidt støvet og retræte-agtigt og bære præg af røgfyldte rum fyldt med gamle mænd med top-karriererne bag sig.

Men det mener Pia Kirstine Rybenfeldt ikke, at det er.

"Der sker i disse år en ret tydelig professionalisering i bestyrelsesarbejdet i de store virksomheder, og det er noget, som jeg gerne vil tage del i," siger hun.

Og kvalifikationerne er der til at finde vej til posterne i de professionelle bestyrelser, der spiller aktivt med i de store virksomheders strategier.

"Efter fire år som direktør ved jeg noget om operations, og jeg står også solidt på en teknologisk platform. Og så er jeg kvinde," som hun siger.

Læs også:

Topchef for stort dansk it-firma stopper

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere