Artikel top billede

Dansk Capgemini-boss: Derfor stopper jeg

Interview: Der lå masser af gode tilbud på bordet. Men hun måtte sige nej til det hele. Se grundene til, at Pia Rybenfeldt trækker sig som topchef for Cap Gemini.

Efter flere tilbud og gode forslag fra Capgeminis øverste ledelse var der for Capgemini Danmarks ellers vellidte og succesrige topchef, Pia Rybenfeldt, ingen vej uden om: Hun måtte forlade skuden.

Det kan du læse mere om her: Topchef for stort dansk it-firma stopper.

Om en måned har hun sidste arbejdsdag.

Indtil da skal tiden anvendes på business as usual, som hun siger: Få rundet regnskabsperioden ordentligt af og komme godt ind i den næste.

"Jeg har tre måneders opsigelse, så jeg har jo vidst det i et stykke tid," siger hun til Computerworld.

Alting skal altid være i bevægelse
Capgemini opererer som koncern med et princip om, at alting i organisationen hele tiden skal være i bevægelse og udvikle sig.

Det gælder også de ansatte. Og topcheferne. De skal hele tiden udvikle sig, så de ikke ruster fast og bliver grå og triste.

Pia Kirstine Rybenfeldt blev for et års tid siden forfremmet til senior vice president.

Siden har overvejelserne kredset om, hvad der nu skulle ske.

Capgemini-koncernen så muligheder for hende på topposter i forskellige europæiske lande efter perioden som topchef for den danske forretning, som hun overtog ansvaret for i 2009.

De danske avancement-muligheder var udtømte, og Danmark var derfor ikke en mulighed, hvis hun skulle blive i Capgemini.

Men det var slet ikke noget for hende, fortæller hun.

"Det var smaddergode, internationale tilbud. Men jeg bor efter en skilsmisse alene med min 15-årige søn, og det harmonerer ikke med, at baglandet skal være helt på plads og virke helt, hvis man skal kunne yde 110 procent i et internationalt topjob med udrejse mandag og hjemrejse fredag," siger hun.

Den 46-årige topchef er helt på det rene med beslutningen.

"Når man har sådan en diskussion [om fremtidige karrieremuligheder, red.], så er det jo relevant at kigge på, om man selv trænger til nye udfordringer. Og det synes jeg, at jeg gør efter 10 år i selskabet. Capgemini har været meget fair. Det gik bare ikke op," siger hun.

Her er fremtidsplanerne

Nyt job

Pia Kirstine Rybenfeldt har endnu ikke et nyt job på hånden.

"Jeg tager springet uden sikkerhedsnet," som hun siger.

På sigt har hun kig på en fremtid som professionelt bestyrelsesmedlem, men hun er ikke afvisende, hvis muligheden for et nyt skandinavisk topjob skulle vise sig i den kommende tid.

"Jeg er helt åben over for en tur til i et nyt ledelsesjob, hvis vinden blæser den vej. Men det vil kræve, at der er plads og rum til at søge mod bestyrelsesarbejdet også," siger hun.

Inden for kortere årrække - tre-fem år - skal kursen sættes mod en bestyrelseskarriere.

Det kan lyde lidt støvet og retræte-agtigt og bære præg af røgfyldte rum fyldt med gamle mænd med top-karriererne bag sig.

Men det mener Pia Kirstine Rybenfeldt ikke, at det er.

"Der sker i disse år en ret tydelig professionalisering i bestyrelsesarbejdet i de store virksomheder, og det er noget, som jeg gerne vil tage del i," siger hun.

Og kvalifikationerne er der til at finde vej til posterne i de professionelle bestyrelser, der spiller aktivt med i de store virksomheders strategier.

"Efter fire år som direktør ved jeg noget om operations, og jeg står også solidt på en teknologisk platform. Og så er jeg kvinde," som hun siger.

Læs også:

Topchef for stort dansk it-firma stopper

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere