Artikel top billede

Her er verdens værste programmer

Det er ganske få programmer, der gør din computer usikker. Her kan du se de største sikkerheds-syndere i øjeblikket.

Analyse: Java har den tvivlsomme ære af at være det program, der spreder flest sårbarheder på Windows-platformen.

Ifølge en ny og endnu ikke offentliggjort analyse fra sikkerhedsfirmaet CSIS står Java JRE (Java Runtime Environment) for op mod to tredjedele af de sikkerhedsproblemer, der dukker op på computeren.

Sikkerhedsfirmaets statistiske materiale består af 843.100 brugereksponeringer, hvorfra knap 40 procent er blevet inficeret med virus/malware på grund af manglende sikkerhedsopdateringer til Microsoft Windows-operativsystemet og/eller tredjepartsapplikationer. 

Synlige problemer

Problembørnene gjorde dog hurtigt opmærksom på sig selv.

"Ved analyse af disse data bemærkede vi hurtigt, at især tre forskellige tredjepartsprodukter bærer ansvaret for infektionerne," skriver CSIS i rapporten, der kommer senere på ugen.

Java JRE er klart mest dominerende i statistikken og tegner sig for 61 procent af de registrerede sikkerhedsproblemer, hvor et system er blevet inficeret.

På anden- og fjerdepladsen kommer to Adobe-programmer. 

Adobe Reader, der anvendes til læsning af PDF-dokumenter, er registreret for 19 procent, mens medievisningsprogrammet, Adobe Flash, er registreret for en andel på otte procent.

Microsoft klemmer sig ind på tredjepladsen med 12 procent. 

Det skal dog tilføjes, at der er tale om alle Microsofts programmer og ikke enkeltstående produkter.

Tæller man sammen, viser CSIS's analyse, at disse fire programmer står for 94 procent af alle pc-infektioner.

50 procent af brugerne i undersøgelsen anvender Windows 8 eller Windows 7. 39 procent Windows XP, resten ældre versioner. 

52 procent anvender Internet Explorer version 8 til 10, 17 procent Google Chrome og syv procent Firefox. Resten ældre eller andre browser-versioner.

Læs også:
Her er det mest usikre program på din pc

Så mange sikkerhedshuller er der i din software

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Kan du bestå disse fire simple it-sikkerhedstjek?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere