Memory Card-rester reddet fra lukning

Det hedengangne Memory Card Technology, som amerikanske Dataram overtog resterne af, er sluppet af med den gæld og de husleje-forpligtelser, som udgjorde en trussel om konkurs. Ifølge direktøren er selskabet nu gearet til vækst.

Tiden som gældplaget og underskudsramt RAM-producent med konkurstruslen hængende over hovedet er foreløbig overstået for det tidligere Memory Card Technology (MCT) i Århus.

Selskabet, der blev overtaget af den amerikanske RAM-producent Dataram efter sin konkurs, er ifølge direktør Lars Marcher sluppet af med gældsposter og huslejekontrakter, der satte gang i konkursspekulationer.

- Der er ingen voldsom gæld længere i Danmark, og det er lykkedes os at komme ud af lejemålet, siger Lars Marcher fra sin plads i USA, hvor han også er driftsdirektør (COO) for hele Dataram-koncernen.

Det krakkede John Trolle-selskab i Danmark, som i dag går under navnet Dataram Aps, blev i 2001 købt af Dataram-koncernen, for 260 millioner kroner.

Blev et mareridt

Overtagelsen udviklede sig til et mareridt for den nye ejer, som frem til foråret sidste år nedskrev værdien af selskabet med 125 millioner kroner. Samtidig blev antallet af medarbejder decimeret fra cirka 130 til 20, og produktionen i Danmark lukket.

I selskabets seneste regnskab, der sluttede med udgangen af april sidste år, lød tabet på 173 millioner kroner, hvoraf langt hovedparten skyldtes fyringsomkostninger og nedskrevet goodwill.

Oven i kom kortfristede gældsposter på 43 millioner kroner og en kontrakt om at betale syv millioner kroner om året i husleje på de alt for store lokaler i Viby ved Århus frem til 2009.

I regnskabet forberedte ledelsen derfor dengang kreditorerne på, at der var overvejelser om konkurs.

- Det var meget vigtigt for os at finde en løsning på lejemålet, og i foråret kom vi ud af det med en check på små 10 millioner kroner. Gælden er taget over driften og egenkapitalen i koncernen, som har en god pengetank, siger Lars Marcher.

Tilbage på rette spor

Ifølge direktøren er det danske selskab tilbage på rette spor. Den danske forretning fungerer hovedsagelig som salgs- og support-kontor, hvor der også er færdigvarelager til de øvrige filialer i Europa. Omkring 80 til 90 procent af omsætningen hentes uden for Danmarks grænser.

Lars Marcher tør dog ikke love overskud på bundlinjen i år, da der, selv om broderparten er afviklet, stadig skal foretages nogle afskrivninger, som han ikke sætter nærmere beløb på.

- Men vi får overskud på driften og regner med en omsætning mellem 120 og 150 millioner kroner, siger Lars Marcher.

Sidste år lød omsætningen på 158 millioner kroner, og den falder ifølge direktøren, fordi forretningen med RAM til privatkunder er skåret helt væk både herhjemme og på verdensplan.

Virksomheder køber mere RAM

Dem manøvre er angiveligt lukrativ for Dataram-koncernen over hele linjen. Det børsnoterede amerikanske selskab er netop kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor et underskud på knap fem millioner kroner fra perioden sidste år er vendt til et tilsvarende overskud i år.

- Meget af væksten kommer, fordi vi nu kun er i det lukrative high-end-marked, hvor stabilitet og sikkerhed er mere afgørende end prisen. Og nu, da virksomhederne igen begynder at bruge penge, er det grundlæggende ting som RAM, de starter med at opgradere, siger Lars Marcher.

Ifølge direktøren går det så godt, at selskabet har jobopslag ude på de fleste af sine markeder. Dog ikke i Danmark, hvor der er sælgere og supportere nok til at klare den lokale efterspørgsel.

- I Danmark har vi nu den struktur, vi gerne vil have, og er gearet til at kunne håndtere måske en tredobling i væksten på europæisk plan, siger Lars Marcher.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere