Se hvad din mobil bliver forvandlet til om 10 år

Reportage, Årets CIO 2013: Kongerigets dygtigste it-chefer snakker om digitale kontaktlinser, kloge smykker og it, der er printet direkte på huden. Følg med på en rejse ind i fremtidens teknologi.

Reportage, Årets CIO 2013: 100 af Danmarks dygtigste it-chefer havde slået følgeskab med 20.000 fiskearter på den Blå Planet nær Københavns lufthavn torsdag aften.

Når CIO'er samles, er det ofte for at tale om big data, der er nutidens store mantra, men faktisk gik snakken også i den stik modsatte retning denne dag i Den Blå Planet.

Det handler om, hvordan ganske få gram hardware vil overtage funktionerne fra kilovis af grå kasser, og om hvordan dine venner vil grine af dig om 10 år, hvis du stadig render rundt med en mobil.

Smykker og ure vil blive de vigtigste digitale redskaber, og it vil bogstavelig talt rykke helt ind under huden på dig.

Den dagsorden blev sat af en lille skaldet, engelsk mand, hvis visitkort siger: Futurologist.

Han rejser med andre ord verden rundt for at fortælle om, hvad der kommer til at ske med teknologien.

"Om fem år vil smykker indgå som en væsentlig del af den digitale verden, og på lidt længere sigt kan et smykke eller et ur helt overflødiggøre alle de digitale redskaber, du bruger i dag." fortæller Ian Pearson, som sender blikket ud i fremtiden.

"Har du en mobil-telefon om 10 år, vil du blive betragtet som en dinosaurus."

It kommer helt ind under huden
Han fortæller om den verden, som nutidens it-chefer skal forholde sig til snart og i resten af deres karriere.

Og der vil ske omvæltninger ikke kun med størrelsen, men også med gørelsen.

"Når teknologi samler massevis af funktioner, kan vi forvente, at brugerne tager en stor del af magten."

"Et helt konkret eksempel er urolighederne i Grækenland, hvor regeringen forsøger at lukke snakken ned på Twitter og Facebook. Om ikke ret lang tid vil en sådan situation gøre, at folk bare skaber deres egne små internet," fortæller den lille englænder.

"Det vil stille nogle helt nye krav til eksempelvis sikkerhed."

Og han fortæller, at vi vil få it helt ind under huden.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.