Artikel top billede

Se hvad din mobil bliver forvandlet til om 10 år

Reportage, Årets CIO 2013: Kongerigets dygtigste it-chefer snakker om digitale kontaktlinser, kloge smykker og it, der er printet direkte på huden. Følg med på en rejse ind i fremtidens teknologi.

Reportage, Årets CIO 2013: 100 af Danmarks dygtigste it-chefer havde slået følgeskab med 20.000 fiskearter på den Blå Planet nær Københavns lufthavn torsdag aften.

Når CIO'er samles, er det ofte for at tale om big data, der er nutidens store mantra, men faktisk gik snakken også i den stik modsatte retning denne dag i Den Blå Planet.

Det handler om, hvordan ganske få gram hardware vil overtage funktionerne fra kilovis af grå kasser, og om hvordan dine venner vil grine af dig om 10 år, hvis du stadig render rundt med en mobil.

Smykker og ure vil blive de vigtigste digitale redskaber, og it vil bogstavelig talt rykke helt ind under huden på dig.

Den dagsorden blev sat af en lille skaldet, engelsk mand, hvis visitkort siger: Futurologist.

Han rejser med andre ord verden rundt for at fortælle om, hvad der kommer til at ske med teknologien.

"Om fem år vil smykker indgå som en væsentlig del af den digitale verden, og på lidt længere sigt kan et smykke eller et ur helt overflødiggøre alle de digitale redskaber, du bruger i dag." fortæller Ian Pearson, som sender blikket ud i fremtiden.

"Har du en mobil-telefon om 10 år, vil du blive betragtet som en dinosaurus."

It kommer helt ind under huden

Han fortæller om den verden, som nutidens it-chefer skal forholde sig til snart og i resten af deres karriere.

Og der vil ske omvæltninger ikke kun med størrelsen, men også med gørelsen.

"Når teknologi samler massevis af funktioner, kan vi forvente, at brugerne tager en stor del af magten."

"Et helt konkret eksempel er urolighederne i Grækenland, hvor regeringen forsøger at lukke snakken ned på Twitter og Facebook. Om ikke ret lang tid vil en sådan situation gøre, at folk bare skaber deres egne små internet," fortæller den lille englænder.

"Det vil stille nogle helt nye krav til eksempelvis sikkerhed."

Og han fortæller, at vi vil få it helt ind under huden.

Så vild bliver fremtiden

"Når digitale enheder bliver så små og magtfulde, er der ikke langt til, at man printer direkte på huden. Eller hvad med digitale boardingkort til flyveren, der viser vej til den rigtige gate og minutantallet til afgangen," siger han begejstret. 

Ian Pearson har også et utraditionelt blik på de digitale reklamer.

"Reklamerne bliver forvandlet til digital luft. Skyer af data, der henvender sig til dig og din digitale enhed, når du bevæger dig forbi skohandleren eller restauranten, som så kan bombe dig med dagens menu."

"Folk snakker rigtig meget om Googles briller, men de er bare et lille skridt. Vi kan vente os kontaktlinser med enorme opløsninger, der smider nettet direkte i øjet på dig i 3D," fortæller Ian Pearson, der bragte begejstringen frem blandt deltagerne i Årets CIO 2013.

Hård konkurrence

Selv om Ian Pearson peger på, at de digitale dimser bliver meget lokale, ser han den modsatte bevægelse indenfor job-kulturen.

"Hele verdens borgere er tilgængelig. Det betyder, at en lille gruppe meget dygtige folk vil blive meget rige, mens konkurrencen om de mere almindelige job vil blive enormt hård. Det vil give en nedgang i lønningerne i meget store regioner i verden."

Læs også:

Her er fremtidens Wi-Fi: Store forbedringer i vente

Her er din hverdag i fremtidens it-afdeling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje