Artikel top billede

Se hvad din mobil bliver forvandlet til om 10 år

Reportage, Årets CIO 2013: Kongerigets dygtigste it-chefer snakker om digitale kontaktlinser, kloge smykker og it, der er printet direkte på huden. Følg med på en rejse ind i fremtidens teknologi.

Reportage, Årets CIO 2013: 100 af Danmarks dygtigste it-chefer havde slået følgeskab med 20.000 fiskearter på den Blå Planet nær Københavns lufthavn torsdag aften.

Når CIO'er samles, er det ofte for at tale om big data, der er nutidens store mantra, men faktisk gik snakken også i den stik modsatte retning denne dag i Den Blå Planet.

Det handler om, hvordan ganske få gram hardware vil overtage funktionerne fra kilovis af grå kasser, og om hvordan dine venner vil grine af dig om 10 år, hvis du stadig render rundt med en mobil.

Smykker og ure vil blive de vigtigste digitale redskaber, og it vil bogstavelig talt rykke helt ind under huden på dig.

Den dagsorden blev sat af en lille skaldet, engelsk mand, hvis visitkort siger: Futurologist.

Han rejser med andre ord verden rundt for at fortælle om, hvad der kommer til at ske med teknologien.

"Om fem år vil smykker indgå som en væsentlig del af den digitale verden, og på lidt længere sigt kan et smykke eller et ur helt overflødiggøre alle de digitale redskaber, du bruger i dag." fortæller Ian Pearson, som sender blikket ud i fremtiden.

"Har du en mobil-telefon om 10 år, vil du blive betragtet som en dinosaurus."

It kommer helt ind under huden

Han fortæller om den verden, som nutidens it-chefer skal forholde sig til snart og i resten af deres karriere.

Og der vil ske omvæltninger ikke kun med størrelsen, men også med gørelsen.

"Når teknologi samler massevis af funktioner, kan vi forvente, at brugerne tager en stor del af magten."

"Et helt konkret eksempel er urolighederne i Grækenland, hvor regeringen forsøger at lukke snakken ned på Twitter og Facebook. Om ikke ret lang tid vil en sådan situation gøre, at folk bare skaber deres egne små internet," fortæller den lille englænder.

"Det vil stille nogle helt nye krav til eksempelvis sikkerhed."

Og han fortæller, at vi vil få it helt ind under huden.

Så vild bliver fremtiden

"Når digitale enheder bliver så små og magtfulde, er der ikke langt til, at man printer direkte på huden. Eller hvad med digitale boardingkort til flyveren, der viser vej til den rigtige gate og minutantallet til afgangen," siger han begejstret. 

Ian Pearson har også et utraditionelt blik på de digitale reklamer.

"Reklamerne bliver forvandlet til digital luft. Skyer af data, der henvender sig til dig og din digitale enhed, når du bevæger dig forbi skohandleren eller restauranten, som så kan bombe dig med dagens menu."

"Folk snakker rigtig meget om Googles briller, men de er bare et lille skridt. Vi kan vente os kontaktlinser med enorme opløsninger, der smider nettet direkte i øjet på dig i 3D," fortæller Ian Pearson, der bragte begejstringen frem blandt deltagerne i Årets CIO 2013.

Hård konkurrence

Selv om Ian Pearson peger på, at de digitale dimser bliver meget lokale, ser han den modsatte bevægelse indenfor job-kulturen.

"Hele verdens borgere er tilgængelig. Det betyder, at en lille gruppe meget dygtige folk vil blive meget rige, mens konkurrencen om de mere almindelige job vil blive enormt hård. Det vil give en nedgang i lønningerne i meget store regioner i verden."

Læs også:

Her er fremtidens Wi-Fi: Store forbedringer i vente

Her er din hverdag i fremtidens it-afdeling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere