Artikel top billede

Afstemning: Hvilken kontorpakke bruger du?

Der findes i dag et hav af kontorpakker fra forskellige leverandører, ligesom man både kan anvende lokalt installeret software og cloud-løsninger. Hvad bruger du på din arbejdsplads?

Det kan næppe være den store overraskelse for nogen, at Microsofts Office-pakker er ganske dominerende, når man ser på markedet for kontorpakker og produktivitets-løsninger.

Word, Excel og Powerpoint er velkendte arbejdsredskaber i de fleste virksomheder, men Microsoft skal i stigende grad forsvare sig mod andre leverandører og løsninger.

Det er ikke mindst Google Apps/Docs, der ligger på lur for at kunne nuppe de Office-kunder, der måtte være fristede til at prøve et alternativ.

Der er dog også open source-løsninger som OpenOffice og LibreOffice, ligesom IBM har sin gratis Symphony-kontorpakke og cloud-løsningen Smartcloud for Social Business.

Mister Microsoft kunder til Google?

Vi har i de senere år her i Danmark set et øget fokus på skyen, når det kommer til mail og kalender - men hvad med skriveprogram, regneprogram og præsentationsprogram?

Er det fortsat den traditionelle Office-pakke fra Microsoft, der er i brug, eller har din virksomhed taget en cloud-løsning i brug fra Microsoft/Google/IBM eller satset på eksempelvis LibreOffice?

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner kan man nu for alvor se, at Google begynder at gøre indhug i Microsofts markedsandel, hvis man kun ser på cloud-delen af kontorpakke-markedet.

Her nåede Google ifølge artiklen i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Med til billedet hører, at det godt kan være lidt kompliceret at kategorisere løsningerne, da eksempelvis Microsofts Office 365 typisk anvendes sammen med en lokalt installeret Office-pakke.

Mange faktorer på spil

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter på mellem 90 og 95 procent.

Det interessante spørgsmål er så, hvordan den markedsandel vil ændre sig i takt med at flere og flere virksomheder tager cloud-løsningerne i brug og i takt med, at eksempelvis brugen af tablet-pc'er vinder frem i virksomhederne?

I forhold til de mobile løsninger er det interessant, at Microsoft endnu ikke har hverken Word, Excel eller Powerpoint som app til den mest udbredte tablet, Apples iPad.

I stedet kan iPad-brugerne anvende apps fra andre leverandører, der er kompatible med Microsofts kontorpakke - eller satse på en browserbaseret løsning som Google Docs.

Følg @kimstensdal på Twitter

Hvad bruger du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital