Artikel top billede

Afstemning: Hvilken kontorpakke bruger du?

Der findes i dag et hav af kontorpakker fra forskellige leverandører, ligesom man både kan anvende lokalt installeret software og cloud-løsninger. Hvad bruger du på din arbejdsplads?

Det kan næppe være den store overraskelse for nogen, at Microsofts Office-pakker er ganske dominerende, når man ser på markedet for kontorpakker og produktivitets-løsninger.

Word, Excel og Powerpoint er velkendte arbejdsredskaber i de fleste virksomheder, men Microsoft skal i stigende grad forsvare sig mod andre leverandører og løsninger.

Det er ikke mindst Google Apps/Docs, der ligger på lur for at kunne nuppe de Office-kunder, der måtte være fristede til at prøve et alternativ.

Der er dog også open source-løsninger som OpenOffice og LibreOffice, ligesom IBM har sin gratis Symphony-kontorpakke og cloud-løsningen Smartcloud for Social Business.

Mister Microsoft kunder til Google?

Vi har i de senere år her i Danmark set et øget fokus på skyen, når det kommer til mail og kalender - men hvad med skriveprogram, regneprogram og præsentationsprogram?

Er det fortsat den traditionelle Office-pakke fra Microsoft, der er i brug, eller har din virksomhed taget en cloud-løsning i brug fra Microsoft/Google/IBM eller satset på eksempelvis LibreOffice?

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner kan man nu for alvor se, at Google begynder at gøre indhug i Microsofts markedsandel, hvis man kun ser på cloud-delen af kontorpakke-markedet.

Her nåede Google ifølge artiklen i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Med til billedet hører, at det godt kan være lidt kompliceret at kategorisere løsningerne, da eksempelvis Microsofts Office 365 typisk anvendes sammen med en lokalt installeret Office-pakke.

Mange faktorer på spil

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter på mellem 90 og 95 procent.

Det interessante spørgsmål er så, hvordan den markedsandel vil ændre sig i takt med at flere og flere virksomheder tager cloud-løsningerne i brug og i takt med, at eksempelvis brugen af tablet-pc'er vinder frem i virksomhederne?

I forhold til de mobile løsninger er det interessant, at Microsoft endnu ikke har hverken Word, Excel eller Powerpoint som app til den mest udbredte tablet, Apples iPad.

I stedet kan iPad-brugerne anvende apps fra andre leverandører, der er kompatible med Microsofts kontorpakke - eller satse på en browserbaseret løsning som Google Docs.

Følg @kimstensdal på Twitter

Hvad bruger du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.