Artikel top billede

Streaming-pioner lukker i Danmark

Slut med film via postkassen.

Lovefilm lukker.

Det oplyser firmaet i en mail til sine brugere.

Lovefilm var de første til at bringe den oprindelige forretningsmodel bag Netflix til Danmark. Det vil sige at sende udlejningsfilm til sine kunder via PostDanmark. Et postordre-alternativ til Blockbuster, hvor man betalte et fast beløb hver måned, men til gengæld aldrig kunne få gebyrer for at aflevere for sent.

Lovefilm forsøgte også at udvide forretningen med streamede film, men det fik aldrig et omfang og en kvalitet, som vi siden har set hos HBO, Netflix, Viaplay og YouBio.

"Vi på Lovefilm har den kedelige nyhed, at Lovefilm Danmarks tjeneste lukker i løbet af sommeren," lyder den korte besked fra firmaets nordiske markedschef, Ira Gladnikoff.

Købt af Amazon

Lovefilm blev i 2011 købt af Amazon.

Derfor kunne man spekulere i, at Amazon er ved at strømline sit filmtilbud til det europæiske marked.

Det er dog mere nærliggende at konkludere, at streamingmarkedet i Danmark er begyndt at være så udbredt, at levering af film via snailmail ikke længere kan betale sig.

Nuværende Lovefilm-abonnenter får lukket deres konto ned om 30 dage. Inden 60 dage skal alle film være returneret.


LÆS OGSÅ:

Vildt! Så mange danskere har et Netflix-abonnement

Blockbuster bløder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere