Artikel top billede

Streaming-pioner lukker i Danmark

Slut med film via postkassen.

Lovefilm lukker.

Det oplyser firmaet i en mail til sine brugere.

Lovefilm var de første til at bringe den oprindelige forretningsmodel bag Netflix til Danmark. Det vil sige at sende udlejningsfilm til sine kunder via PostDanmark. Et postordre-alternativ til Blockbuster, hvor man betalte et fast beløb hver måned, men til gengæld aldrig kunne få gebyrer for at aflevere for sent.

Lovefilm forsøgte også at udvide forretningen med streamede film, men det fik aldrig et omfang og en kvalitet, som vi siden har set hos HBO, Netflix, Viaplay og YouBio.

"Vi på Lovefilm har den kedelige nyhed, at Lovefilm Danmarks tjeneste lukker i løbet af sommeren," lyder den korte besked fra firmaets nordiske markedschef, Ira Gladnikoff.

Købt af Amazon

Lovefilm blev i 2011 købt af Amazon.

Derfor kunne man spekulere i, at Amazon er ved at strømline sit filmtilbud til det europæiske marked.

Det er dog mere nærliggende at konkludere, at streamingmarkedet i Danmark er begyndt at være så udbredt, at levering af film via snailmail ikke længere kan betale sig.

Nuværende Lovefilm-abonnenter får lukket deres konto ned om 30 dage. Inden 60 dage skal alle film være returneret.


LÆS OGSÅ:

Vildt! Så mange danskere har et Netflix-abonnement

Blockbuster bløder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere