Streaming-gigant på vej til Danmark

Amazon køber Lovefilm.

Danske forbrugere skal i øjeblikket gøre krumspring for at anvende tjenester som Netflix, Vudu og Hulu, der stadig er forbeholdt det amerikanske marked. Men der er måske håb om en lettere adgang til streamede film og tv-serier i horisonten.

Amazon oplyser, at firmaet vil købe alle aktierne i det engelske firma Lovefilm. Det kan være første skridt til, at vi ser Amazons voksende streamingtjeneste i Danmark.

Lovefilm lever af at leje dvd- og blu-ray-film ud med gammeldaws frimærkebrev. Kunderne betaler en fast månedlig rate og betaler aldrig bøde for at sende filmene for sent. Lovefilm er nærmest en klon af den amerikanske succestjeneste Netflix.
Lovefilm har ud over hjemmekontoret i England også filialer i Tyskland, Norge, Sverige - og Danmark.

 

The future will be streamed

Det interessante ved handlen er, at netop Amazon og Netflix i øjeblikket kæmper som at sætte sig på markedet, når udlejning af film bliver afløst af on demand-løsninger, hvor kunderne får filmene streamet direkte hjem i stuen.

I USA sidder Netflix på en sund portion af markedet, og firmaet har proklameret en snarlig europæisk landgang. Man må formode, at det er dette marked, som Amazon også gerne vil have en bid af.

Amazon har også en streaming-tjeneste til amerikanske forbrugere. Og hvis begge firmaer sætter sig for at vinde markedsandele i Europa, så kan kapløbet komme konkurrence og forbrugerne til gode.

Streaming af film er allerede på menukortet for engelske kunder hos Lovefilm. I Danmark har Lovefilm også forsøgt sig med streamede film i et begrænset omfang, og der gøres i øjeblikket i slet ikke reklame for streamede film. Det må man formode, at Amazon kan lade om på.

Handlen vil officielt bliven gennemført i slutningen af marts. Amazon havde i forvejen aktiemajoriteten i Lovefilm efter en handel i 2008, hvor Amazon lod sin daværende udlejningstjeneste indlemme i Lovefilm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere