Streaming-gigant på vej til Danmark

Amazon køber Lovefilm.

Danske forbrugere skal i øjeblikket gøre krumspring for at anvende tjenester som Netflix, Vudu og Hulu, der stadig er forbeholdt det amerikanske marked. Men der er måske håb om en lettere adgang til streamede film og tv-serier i horisonten.

Amazon oplyser, at firmaet vil købe alle aktierne i det engelske firma Lovefilm. Det kan være første skridt til, at vi ser Amazons voksende streamingtjeneste i Danmark.

Lovefilm lever af at leje dvd- og blu-ray-film ud med gammeldaws frimærkebrev. Kunderne betaler en fast månedlig rate og betaler aldrig bøde for at sende filmene for sent. Lovefilm er nærmest en klon af den amerikanske succestjeneste Netflix.
Lovefilm har ud over hjemmekontoret i England også filialer i Tyskland, Norge, Sverige - og Danmark.

 

The future will be streamed

Det interessante ved handlen er, at netop Amazon og Netflix i øjeblikket kæmper som at sætte sig på markedet, når udlejning af film bliver afløst af on demand-løsninger, hvor kunderne får filmene streamet direkte hjem i stuen.

I USA sidder Netflix på en sund portion af markedet, og firmaet har proklameret en snarlig europæisk landgang. Man må formode, at det er dette marked, som Amazon også gerne vil have en bid af.

Amazon har også en streaming-tjeneste til amerikanske forbrugere. Og hvis begge firmaer sætter sig for at vinde markedsandele i Europa, så kan kapløbet komme konkurrence og forbrugerne til gode.

Streaming af film er allerede på menukortet for engelske kunder hos Lovefilm. I Danmark har Lovefilm også forsøgt sig med streamede film i et begrænset omfang, og der gøres i øjeblikket i slet ikke reklame for streamede film. Det må man formode, at Amazon kan lade om på.

Handlen vil officielt bliven gennemført i slutningen af marts. Amazon havde i forvejen aktiemajoriteten i Lovefilm efter en handel i 2008, hvor Amazon lod sin daværende udlejningstjeneste indlemme i Lovefilm.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.