Artikel top billede

Blockbuster bløder

Video-koncernen må lukke videobutikker over hele kloden. De danske butikker er ikke ramt af krisen.

I 2007 måtte Blockbuster lukke alle sine forretninger i Peru. Beskeden fra Blockbuster var, at omfanget af piratkopierede film gjorde det umuligt at drive en udlejningsforretning i landet.

Og siden er Blockbuster ramt af lukninger i mange flere lande. Lukningerne har nu nået et niveau, der får flere til at frygte, at Blockbuster kan være på vej mod konkurs.

Firmaet bærer nemlig nu rundt på en gæld på 4,6 milliarder kroner og har lukket 1300 butikker de seneste år.

Blockbuster får dog svært ved udelukkende skyde skylden på piratkopiering. I USA har firmaet haft svært ved at konkurrere med nye spillere som Netflix, der sender dvd'er direkte til forbrugerne. En forretningsmodel som også lever i Danmark med LoveFilm.dk.
Fremkomsten af lovlige streamede tjenester gør også ondt på Blockbuster, der holder fast i sin gode gamle forretningsmodel.

Ingen panik i Danmark
Den store virak om Blockbuster ude i verden har selvfølgelig fået mange til at spekulere om den tilsvarende situation i Danmark. Derfor gør administrerende direktør for Blockbuster Danmark, Søren Heilmann, det klart, at der ikke er grund til panik herhjemme, hvor Blockbuster nærmest har et monopol på videoudlejning.

”Udfordringerne hos vores moderselskab i USA vil ikke få konsekvenser for den daglige drift her i Danmark. Den danske ledelse fokuserer primært på at varetage Blockbuster Danmarks interesser, og jeg er meget fortrøstningsfuld med, at vi kan fortsætte en sund drift herhjemme,” siger direktøren i en pressemeddelelse.

Når det danske Blockbuster-regnskab kommer på gaden, er Søren Heilmann sikker på, at 2009s tal ser fornuftige ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere