Artikel top billede

Derfor stopper Computerworlds direktør i dag

Computerworlds direktør gennem 10 år, Søren Queitsch, har med omgående virkning forladt sin stilling. Se hans forklaring på exitten her.

"Vemodigt."

Sådan betegner Søren Queitsch sin frivillige opsigelse, efter at han har siddet som direktør i 10 år for IDG Danmark, der for nylig blev opkøbt af Jobindex og lynhurtigt forvandlet til Jobindex Media og Computerworld

Vemodet skyldes, at Søren Queitsch siden 2004 har nydt livet som øverste ansvarlige på Danmarks største it-medie med store udfordringer i forvandlingen af mediehuset fra at være papirorienteret til nu at fokusere på online-medier.

"Beslutningen om at sige op har ligget og rumlet i salgsprocessen til Jobindex, hvor jeg har spurgt mig selv, om jeg var den rigtige person til at køre forretningen videre," lyder det fra Søren Queitsch, få minutter efter at han har meddelt sine omkring 45 medarbejdere beslutningen om at stoppe.

"Min beslutning er modnet undervejs, og nu føles det bare som det rigtige tidspunkt i mit liv at trække stikket og finde på noget andet," siger han.

Uden fremtidsplaner

Den afgående direktør har ikke umiddelbart andre fremtidsplaner end at skulle fortsætte som blandt andet bestyrelsesmedlem hos Danske Medier, og så fortsætter han også i bestyrelsen for Jobindex Media og Computerworld.

Som bestyrelsesmedlem i Jobindex-regi er Søren Queitsch tiltænkt en rolle, hvor han kan byde ind med sin store erfaring i kontakten til den tidligere ejer, IDG, som Jobindex stadig har en licensaftale med omkring blandt andet Computerworld-brandet.

"Jeg kan se tilbage på mange gode år, hvor den måske mest afgørende begivenhed fandt sted i 2006, da vores online-forretning som den første i Danmark gav en større indtjening end vores papiravis. Det var selvfølgelig en mulighed, som vi skulle forfølge," siger han om sin største positive oplevelse i sin tid som direktør for blandt andet Computerworld.

Glæder og sorger

Også Jobindex Medias (tidligere IDG's) opbygning af it-eventforretningen samt konstruktionen af databaser til lead-generering med henblik på mersalg er Søren Quietsch særdeles godt tilfreds med.

Her er planerne for det nye Computerworld

På den negative konto fremhæver han store fyringsrunder i især 2008 og ved Jobindex-købet for få uger siden, som de værste oplevelser, hvor Computerworld-direktøren i den mellemliggende periode flere gange har måttet spise røde tal på bundlinjen.

"Vores tidligere amerikanske ejere ønskede en konsolidering via opkøb og en fastholdelse af den daværende struktur i et stærkt presset annoncemarked, hvilket var hovedårsagerne til underskuddene," forklarer Søren Queitsch, som dog ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

"En epoke er slut, men jeg glæder mig over, at forretningen kører videre under Jobindex, hvor der er store synergimuligheder på især job- og kursusmarkedet."

Mental rejse med ny direktør

Den nye direktør for Jobindex Media og Computerworld bliver Jobindex-stifter og direktør Kaare Danielsen, som ser mange muligheder i sin nye rolle.

"Jeg er ikke så bekendt med at lede en nyhedstjeneste, men jeg har solid erfaring med at lede en internetvirksomhed, og det vil jeg gøre brug af," lyder det fra Kaare Danielsen.

Mere konkret peger han på, at mediehusets medarbejdere skal ud på en mental rejse fra at tænke som et traditionelt papirmedie til at være rustet til en forretningsfremtid på nettet.

"Tingene skal ske lidt hurtigere, og vi skal have fundet flere muligheder at tjene penge på. Det er dog ikke meningen, at jeg skal blande mig i indholdet på Computerworld.dk," lyder det fra Kaare Danielsen.

Dit nye faglige netværk

Samtidig fremhæver den nye direktør for Jobindex Media og Computerworld, at der skal tænkes ud af boksen frem for at holde fast i fortidens forretningsmodeller.

"Der skal kæmpes for indtægterne, og der skal være en kortere proces fra tanke til implementering af mulige ideer," siger han og løfter også sløret for sine visioner for det fremtidige Computerworld.dk

"I dag har vi en del blogs og diskussioner på sitet, men det kan vi godt få meget mere af ved at opbygge et solidt, fagligt netværk," siger Kaare Danielsen.

På Computerworld og de øvrige redaktionelle medier, som er samlet under Computerworld, har Lars Jacobsen for nyligt erstattet Line Ørskov som chefredaktør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere