Waoo-direktør Anders Christijansen er glad for fiberselskabets årsregnskab, selvom det ikke ligefrem ser sort ud på bundlinjen. Tværtimod er der meget rødt på regnskabets nederste linje. Foto: Waoo.

Store smil i Waoo trods enormt underskud

Fiberbranchens moderselskab Waoo må igen stille op til tørre tæsk på bundlinjen, men det er der en god forklaring på, lyder det fra Waoos direktør.

Waoo-direktør Anders Christijansen er en tilfreds mand, efter at fiberbredbåndsselskabet har sendt sit seneste årsregnskab ind til Erhvervsstyrelsen.

Trods en faldende omsætning og et næsten tredoblet underskud på bundlinjen til et nuværende minus på 134 millioner kroner i forhold til sidste år ser Anders Christijansen meget positivt på regnskabet.

"Vi har rigtig meget at være stolte over, siden vi lagde vores planer ved stiftelsen i 2009. I 2012 er det gået bedre end forventet, og vi har eksempelvis skaffet flere kunder til lavere omkostninger," siger direktøren for Waoo, der er fiberalliancens markedsførings- og grossistselskab.

Waoo består af 14 elselskaber, som på kundesiden samlet er vokset fra at være 140.000 husstande i 2010 til at have over en kvart million husstande som kunder i dag.

Samtidig har 800.000 ud af landets i alt godt 2,5 millioner husstande i løbet af 2012 fået muligheden for at få rullet fiber ind ad hoveddøren.

"Vi ruller stadig ud, og det betyder, at fremtiden ser lys ud," lyder det fra Waoo-direktøren.

Forklaring på de røde tal
Trods stor optimisme og tro på fremtiden kan Anders Christijansen ikke løbe fra de røde tal med seks nuller på bundlinjen.

Her påpeger han så, at Waoos nye rolle som grossistselskab samt som fiberselskabernes som traditionelle produkt- og markedsføringshus skal tages til indtægt, når man kigger på regnskabet.

"I regnskabet for 2011 havde vi også slutkundeomsætningen med, med vores nye rolle som grossistselskab er omsætningen nu alene baseret på de grossistopkrævninger, vi foretager ude hos vores ejere," forklarer Anders Christijansen.

Hvad så med den nuværende negative bundlinje, som er vokset fra 56 millioner i 2011 til 134 millioner i 2012?

"Den vil jeg gerne forklare med flere ting: Dels skyldes det blandt andet, at vi har omlagt forretningen til grossistsalg, dels har vi sænket vores grossistpriser til ejerne med 50 millioner kroner," siger Anders Christijansen.

Hvornår er det så meningen, at Waoo kommer ud af et regnskabsår med sorte tal?

"Formålet med Waoo er at sikre, at vores ejere får bedst mulig indtjening på deres forretninger, så man kan ikke se Waoos regnskab uafhængigt af vores ejeres regnskab. Dermed kan du heller ikke læse succesen for den danske fiberbranche ud af Waoos regnskaber, men du bliver nødt til at se det hele samlet," siger Anders Christijansen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.