Waoo-direktør Anders Christijansen er glad for fiberselskabets årsregnskab, selvom det ikke ligefrem ser sort ud på bundlinjen. Tværtimod er der meget rødt på regnskabets nederste linje. Foto: Waoo.

Store smil i Waoo trods enormt underskud

Fiberbranchens moderselskab Waoo må igen stille op til tørre tæsk på bundlinjen, men det er der en god forklaring på, lyder det fra Waoos direktør.

Waoo-direktør Anders Christijansen er en tilfreds mand, efter at fiberbredbåndsselskabet har sendt sit seneste årsregnskab ind til Erhvervsstyrelsen.

Trods en faldende omsætning og et næsten tredoblet underskud på bundlinjen til et nuværende minus på 134 millioner kroner i forhold til sidste år ser Anders Christijansen meget positivt på regnskabet.

"Vi har rigtig meget at være stolte over, siden vi lagde vores planer ved stiftelsen i 2009. I 2012 er det gået bedre end forventet, og vi har eksempelvis skaffet flere kunder til lavere omkostninger," siger direktøren for Waoo, der er fiberalliancens markedsførings- og grossistselskab.

Waoo består af 14 elselskaber, som på kundesiden samlet er vokset fra at være 140.000 husstande i 2010 til at have over en kvart million husstande som kunder i dag.

Samtidig har 800.000 ud af landets i alt godt 2,5 millioner husstande i løbet af 2012 fået muligheden for at få rullet fiber ind ad hoveddøren.

"Vi ruller stadig ud, og det betyder, at fremtiden ser lys ud," lyder det fra Waoo-direktøren.

Forklaring på de røde tal
Trods stor optimisme og tro på fremtiden kan Anders Christijansen ikke løbe fra de røde tal med seks nuller på bundlinjen.

Her påpeger han så, at Waoos nye rolle som grossistselskab samt som fiberselskabernes som traditionelle produkt- og markedsføringshus skal tages til indtægt, når man kigger på regnskabet.

"I regnskabet for 2011 havde vi også slutkundeomsætningen med, med vores nye rolle som grossistselskab er omsætningen nu alene baseret på de grossistopkrævninger, vi foretager ude hos vores ejere," forklarer Anders Christijansen.

Hvad så med den nuværende negative bundlinje, som er vokset fra 56 millioner i 2011 til 134 millioner i 2012?

"Den vil jeg gerne forklare med flere ting: Dels skyldes det blandt andet, at vi har omlagt forretningen til grossistsalg, dels har vi sænket vores grossistpriser til ejerne med 50 millioner kroner," siger Anders Christijansen.

Hvornår er det så meningen, at Waoo kommer ud af et regnskabsår med sorte tal?

"Formålet med Waoo er at sikre, at vores ejere får bedst mulig indtjening på deres forretninger, så man kan ikke se Waoos regnskab uafhængigt af vores ejeres regnskab. Dermed kan du heller ikke læse succesen for den danske fiberbranche ud af Waoos regnskaber, men du bliver nødt til at se det hele samlet," siger Anders Christijansen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.