Artikel top billede

Knud Steen Larsen er administerende direktør for TreFor.

Fire års tab på 537 milloner: Nu giver fiberfirma plus

Efter årevis med røde tal - og en kæmpe nedskrivning sidste år - giver dansk fiberselskab nu endelig overskud. Læs om en af årsagerne.

Trefor Bredbånd giver nu overskud, afslører et netop aflagt regnskab.

"Årets overskud før skat for Trefor Bredbånd blev i 2012 36,0 mio. kr., hvilket er 108,6 mio. kr. bedre end budgetteret for året," hedder det i regnskabet.

Men en del af overskuddet forklares med en opskrivning, da "udviklingen i de økonomiske forhold i 2012 har oversteget forventningerne..".

"Det er bl.a. denne udvikling og forventningen til den fremtidige udvikling, der har medført en nettoopskrivning af selskabets investeringer i fibernettet og indholds-selskabet Waoo! samt Nianet på 81,1 mio. kr. før skat," hedder det ifølge selskabets ledelse, der anser resultatet "som meget tilfredsstillende."

Dermed har selskabet i 2012 lavet en opskrivning på 81,1 millioner kroner.

Sidste år måtte bredbåndsforretningen imidlertid sluge en gigant nedskrivning af på cirka 400 millioner kroner af værdien af dets netværk, svarende til et underskud per dag på hele 1,2 millioner kroner.

Det år ønskede selskabet i øvrigt ikke at opgive omsætning for selskabet - hvilket afveg fra tidligere år.

Læs mere om begrundelsen for den kovending her.

I øvrigt har et overskud i årets resultat ladet vente på sig. For selv om det i år blev til 22,2 millioner kroner, så har de sidste fire år samlet bud på et resultat før skat på minus 536,5 millioner kroner.

CGI og Datahub

I løbet af 2012 blev kundeservicen hos Trefor-koncernen i øvrigt outsourcet til Logica, der i dag hedder CGI, fremgår det af koncern-regnskabet.

"En væsentlig baggrund for beslutningen var således en forventning om, at CGI opnår en højere kvalitet i regningsproduktion og i kundebehandling samtidig med at opgaverne udføres mere omkostningseffektivt end Trefor selv ville kunne gøre det."

Tidligere har det været fremme, at omkring 50 ansatte fulgte med i den øvelse.

Samtidig har virksomhedens el-forretning i øvrigt skulle tilpasses den nye såkaldte datahub, som Computerworld har beskrevet indgående her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.