Artikel top billede

Knud Steen Larsen er administerende direktør for TreFor.

Fire års tab på 537 milloner: Nu giver fiberfirma plus

Efter årevis med røde tal - og en kæmpe nedskrivning sidste år - giver dansk fiberselskab nu endelig overskud. Læs om en af årsagerne.

Trefor Bredbånd giver nu overskud, afslører et netop aflagt regnskab.

"Årets overskud før skat for Trefor Bredbånd blev i 2012 36,0 mio. kr., hvilket er 108,6 mio. kr. bedre end budgetteret for året," hedder det i regnskabet.

Men en del af overskuddet forklares med en opskrivning, da "udviklingen i de økonomiske forhold i 2012 har oversteget forventningerne..".

"Det er bl.a. denne udvikling og forventningen til den fremtidige udvikling, der har medført en nettoopskrivning af selskabets investeringer i fibernettet og indholds-selskabet Waoo! samt Nianet på 81,1 mio. kr. før skat," hedder det ifølge selskabets ledelse, der anser resultatet "som meget tilfredsstillende."

Dermed har selskabet i 2012 lavet en opskrivning på 81,1 millioner kroner.

Sidste år måtte bredbåndsforretningen imidlertid sluge en gigant nedskrivning af på cirka 400 millioner kroner af værdien af dets netværk, svarende til et underskud per dag på hele 1,2 millioner kroner.

Det år ønskede selskabet i øvrigt ikke at opgive omsætning for selskabet - hvilket afveg fra tidligere år.

Læs mere om begrundelsen for den kovending her.

I øvrigt har et overskud i årets resultat ladet vente på sig. For selv om det i år blev til 22,2 millioner kroner, så har de sidste fire år samlet bud på et resultat før skat på minus 536,5 millioner kroner.

CGI og Datahub

I løbet af 2012 blev kundeservicen hos Trefor-koncernen i øvrigt outsourcet til Logica, der i dag hedder CGI, fremgår det af koncern-regnskabet.

"En væsentlig baggrund for beslutningen var således en forventning om, at CGI opnår en højere kvalitet i regningsproduktion og i kundebehandling samtidig med at opgaverne udføres mere omkostningseffektivt end Trefor selv ville kunne gøre det."

Tidligere har det været fremme, at omkring 50 ansatte fulgte med i den øvelse.

Samtidig har virksomhedens el-forretning i øvrigt skulle tilpasses den nye såkaldte datahub, som Computerworld har beskrevet indgående her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere