Artikel top billede

Knud Steen Larsen er administerende direktør for TreFor.

Fire års tab på 537 milloner: Nu giver fiberfirma plus

Efter årevis med røde tal - og en kæmpe nedskrivning sidste år - giver dansk fiberselskab nu endelig overskud. Læs om en af årsagerne.

Trefor Bredbånd giver nu overskud, afslører et netop aflagt regnskab.

"Årets overskud før skat for Trefor Bredbånd blev i 2012 36,0 mio. kr., hvilket er 108,6 mio. kr. bedre end budgetteret for året," hedder det i regnskabet.

Men en del af overskuddet forklares med en opskrivning, da "udviklingen i de økonomiske forhold i 2012 har oversteget forventningerne..".

"Det er bl.a. denne udvikling og forventningen til den fremtidige udvikling, der har medført en nettoopskrivning af selskabets investeringer i fibernettet og indholds-selskabet Waoo! samt Nianet på 81,1 mio. kr. før skat," hedder det ifølge selskabets ledelse, der anser resultatet "som meget tilfredsstillende."

Dermed har selskabet i 2012 lavet en opskrivning på 81,1 millioner kroner.

Sidste år måtte bredbåndsforretningen imidlertid sluge en gigant nedskrivning af på cirka 400 millioner kroner af værdien af dets netværk, svarende til et underskud per dag på hele 1,2 millioner kroner.

Det år ønskede selskabet i øvrigt ikke at opgive omsætning for selskabet - hvilket afveg fra tidligere år.

Læs mere om begrundelsen for den kovending her.

I øvrigt har et overskud i årets resultat ladet vente på sig. For selv om det i år blev til 22,2 millioner kroner, så har de sidste fire år samlet bud på et resultat før skat på minus 536,5 millioner kroner.

CGI og Datahub

I løbet af 2012 blev kundeservicen hos Trefor-koncernen i øvrigt outsourcet til Logica, der i dag hedder CGI, fremgår det af koncern-regnskabet.

"En væsentlig baggrund for beslutningen var således en forventning om, at CGI opnår en højere kvalitet i regningsproduktion og i kundebehandling samtidig med at opgaverne udføres mere omkostningseffektivt end Trefor selv ville kunne gøre det."

Tidligere har det været fremme, at omkring 50 ansatte fulgte med i den øvelse.

Samtidig har virksomhedens el-forretning i øvrigt skulle tilpasses den nye såkaldte datahub, som Computerworld har beskrevet indgående her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere