BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret

Over de sidste to år er mere end 2.500 danske it-folk blevet fyret, anslår it-fagforening, der nu råber vagt i gevær.

Over de sidste to år er mere end 2.500 it-folk blevet fyret hos store danske it-virksomheder.

Det anslår it-fagforeningen Prosa.

"Vi kan simpelthen se, at alle de opgaver, som kan løses i udlandet, de bliver sendt til udlandet," siger næstformand Hanne Lykke Jespersen fra Prosa til Computerworld.

Alene i de sidste par år har IBM, TATA, CSC, KMD og flere andre været i gang med massefyringer.

I alt anslår fagforeningen altså, at det drejer sig om mere end 2.500 it-folk.

Hvad vil vi?
Derfor er budskabet også fra Prosa, at man her i landet mere grundlæggende skal overveje, hvad man egentlig vil.

Hanne Lykke Jespersen peger på, at der er behov for at kortlægge, hvilke it-job man vil satse på.

Samtidig bør det offentlige vurdere, om alle dets it-opgaver via de store multinationale it-virksomheder, der altså fyrer løs herhjemme, skal ligges i udlandet, mener hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Derfor siger Danmarks bedste CIO Peter Cabello Holmberg farvel til Pandora: "Det er det rigtige at gøre"
Interview: Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
En introduktion til Endpoint Privileged Management - fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. Pc’ere, Mac’s og servere – de såkaldte endpoints – er et yndet mål for hackere, der sætter sig for at trænge ind i virksomhedens infrastruktur. Jeres medarbejdere fjernarbejder i stigende grad fra lokationer uden for virksomhedens sædvanlige sikkerhedsværn og risikerer derfor at efterlade døren til virksomheden på klem, når de kobler sig op til jeres netværk og systemer. Endelig kan det desværre også ske, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.