Artikel top billede

Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne

Vær tålmodige, lyder rådet til Surface-hungrende forhandlere fra Microsofts nye chef for consumer-salg.

Microsofts tablet-computer Surface kommer snart ud til en bredere kreds af forhandlere. Sådan lyder budskabet fra Microsofts nybagte consumer-direktør, Nana Bule.

"Der er ikke nogen tvivl om, at successen for Surface fremadrettet også ligger i det kommercielle segment. Og dermed kræver det jo også en kanalstrategi at få produktet ordentligt ud i markedet," siger Nana Bule.

Hun er netop tiltrådt jobbet som direktør for Consumer & Channel Group i Microsoft Danmark, hvor hun har afløst Søren Lau. Nana Bule kommer fra en post som produktchef for Office og har også tidligere haft ansvaret for Windows i Danmark.

På det danske marked har lanceringen af Surface hidtil haft karakter af en lukket fest for et ganske snævert udvalg af forhandlere.

Da den skrabede model Surface RT blev frigivet i februar, var det kun retail-kæder som Fona, Expert, Elgiganten og Computercity, der blev lukket ind i varmen. Og ved lanceringen af Surface Pro i sidste måned gentog historien sig med den samme snævre flok af forhandlere.

Men ifølge Nana Bule arbejder Microsoft i USA lige nu på at udvide sin salgsstrategi til også at omfatte andre typer af forhandlere.

"Om ikke så længe har vi mere at dele om, hvordan vi vil udvide vores fremtidige kanalstrategi. Der er ikke nogen tvivl om, at der selvfølgelig skal være en kanalstrategi - også på Surface. Både med Surface RT og nu Surface Pro har vi valgt nogle udvalgte forhandlere for at kunne kontrollere, hvordan produktet bliver positioneret i markedet. I den første fase handler det lige så meget om at lande den her nye kategori og sikre os, at det ikke blev blandet sammen med en masse andre produkter," siger hun.

Den eksklusive consumer-strategi har udløst flere kritiske bemærkninger fra både distributører og mindre forhandlere, som ikke forstår, hvorfor Microsoft ensidigt har satset på at sælge Surface gennem de store retail-kæder. Den kritik er Nana Bule efter eget udsagn "fuldt bevidst" om.

"Jeg taler jo løbende med vores distributører og vores andre partnere. Det positive signal for kanalen er, at der er rigtig mange forhandlere, der gerne vil. Så det er en tålmodighedstest for os alle sammen at sikre, at det lander rigtigt. Jeg kan ikke love, hvor dybt vi kommer ned i kanalen. Men lige så snart, jeg har noget konkret, vil jeg lige så gerne have det delt, som du vil," siger hun.

Læs mere:

Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering

Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest

Så skuffende er Microsofts tablet-salg

Kun disse kæder får Surface Pro på hylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.