Artikel top billede

Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne

Vær tålmodige, lyder rådet til Surface-hungrende forhandlere fra Microsofts nye chef for consumer-salg.

Microsofts tablet-computer Surface kommer snart ud til en bredere kreds af forhandlere. Sådan lyder budskabet fra Microsofts nybagte consumer-direktør, Nana Bule.

"Der er ikke nogen tvivl om, at successen for Surface fremadrettet også ligger i det kommercielle segment. Og dermed kræver det jo også en kanalstrategi at få produktet ordentligt ud i markedet," siger Nana Bule.

Hun er netop tiltrådt jobbet som direktør for Consumer & Channel Group i Microsoft Danmark, hvor hun har afløst Søren Lau. Nana Bule kommer fra en post som produktchef for Office og har også tidligere haft ansvaret for Windows i Danmark.

På det danske marked har lanceringen af Surface hidtil haft karakter af en lukket fest for et ganske snævert udvalg af forhandlere.

Da den skrabede model Surface RT blev frigivet i februar, var det kun retail-kæder som Fona, Expert, Elgiganten og Computercity, der blev lukket ind i varmen. Og ved lanceringen af Surface Pro i sidste måned gentog historien sig med den samme snævre flok af forhandlere.

Men ifølge Nana Bule arbejder Microsoft i USA lige nu på at udvide sin salgsstrategi til også at omfatte andre typer af forhandlere.

"Om ikke så længe har vi mere at dele om, hvordan vi vil udvide vores fremtidige kanalstrategi. Der er ikke nogen tvivl om, at der selvfølgelig skal være en kanalstrategi - også på Surface. Både med Surface RT og nu Surface Pro har vi valgt nogle udvalgte forhandlere for at kunne kontrollere, hvordan produktet bliver positioneret i markedet. I den første fase handler det lige så meget om at lande den her nye kategori og sikre os, at det ikke blev blandet sammen med en masse andre produkter," siger hun.

Den eksklusive consumer-strategi har udløst flere kritiske bemærkninger fra både distributører og mindre forhandlere, som ikke forstår, hvorfor Microsoft ensidigt har satset på at sælge Surface gennem de store retail-kæder. Den kritik er Nana Bule efter eget udsagn "fuldt bevidst" om.

"Jeg taler jo løbende med vores distributører og vores andre partnere. Det positive signal for kanalen er, at der er rigtig mange forhandlere, der gerne vil. Så det er en tålmodighedstest for os alle sammen at sikre, at det lander rigtigt. Jeg kan ikke love, hvor dybt vi kommer ned i kanalen. Men lige så snart, jeg har noget konkret, vil jeg lige så gerne have det delt, som du vil," siger hun.

Læs mere:

Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering

Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest

Så skuffende er Microsofts tablet-salg

Kun disse kæder får Surface Pro på hylden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere